☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/10/07

SCARCE

Po Exit Humanity nutariau pažiūrėti ir ankstesnį šio perspektyvaus režisieriaus darbą - Scarce. Stilistiškai jis kitoks, daugiau humoro, daugiau piktdžiugos čia ir tema kiek kitokia, paprastesnė gal, kas yra natūralu žinant jog tai debiutas (beje yra smagus referencas į "sekantį" filmą). Jaučiasi tie jaunatviški trūkumai, šiek tiek nelogiška, šiek tiek neišbaigta atrodo kažkas, bet tas nė kiek netrukdo džiaugtis, nes šiaip tai smagus filmukas.

Keli jauni vyrukai keliaudami po Amerika papuola į avariją ir užstringa užsnigtame šūdkaimyje. Vienintelis gyventojas - geltondantis senis maloniai sutinka jiem pagelbėti, pamaitina, suteikia pastogę ir t.t. Žinoma mandagybės tik kiautas, o iš tikro vaikinai pavojuje - jų mėsytės užkasti tyko kanibalai - sadistai.

Na, kaip jau sakiau, scenarijus toks biški nedarašytas, kartais atrodo, kad tempiamas laikas, kad tik pritraukt iki pilnametražio pavidalo. Veiksmai nelabai logiški ir šiaip gal daug smegenų čia neprireikia, tačiau labai mielos pastangos, senis blogietis - puikus personažas ir snukelis jo geras, labai tinkamas, tad labai šauniai žiūrisi ta visas viešnagės spektaklis. Pasidaro kiek nuobodžiau, kai jau einama prie reikalo ir prasideda žudynės, na bet visa ta preliudija tikrai gelbsti reikalą.

Turbūt ne itin gerai siaubo filmui tas bruožas, kad jis idomus tol, kol neprasideda siaubai? Man tai nepatrukdė pasidžiaugt ir laiką apturėjau puikų. Tie dalykai, apie kuriuos galima pasakyti "be ryšio" irgi pasislepia po kažkokia bendra, simpatinga filmo nuotaika ir visi trūkumai galiausiai žūsta, nes jaučiasi pastangos, entuziazmas ir įdėta meilė. O su meile visada gerai, tobulų nebūna. Išliekant objektyviam viską įvertinus sakyčiau - šeši iš dešimt, bet asmeniškai, man, (net ne paslapčia) šitas filmukas patiko daug labiau nei skaičius byloja. Vis dėl to jei jau rekomenduočiau, - tai tik tikriems horror žanro mėgėjams, pašalinis veikiausiai tik numos ranka.

6/10



No comments: