☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/10/06

CHERNOBYL DIARIES

Po Maskvą puolusių ateivių kažkodėl labai skeptiškai buvau nusiteikęs šito filmo atžvilgiu, plius treileris kažkoks debiliškas pasirodė, todėl sėdau šiai peržiūrai su ciniška šypsenėle: "na, amerikonai, kaip dabar apsikvailinsite?" Tačiau amerikonai šį kart visai maloniai nustebino ir nežinau ar būtent tas blogas nusiteikimas čia taip pat pasitarnavo filmo naudai. Taip pat ačiū dievui, kad filmas nėra padarytas pseudodokumentikos stiliumi, kuo jau net sunku patikėti. Amerikonų tripas po Europą, galėjo būti puikus pasiteisinimas vėl viską buitinėm kamerom padaryti, o tai jau tikrai vargina, pripažinkite.

Taigi pinigingi jaunuoliai iš valstijų aplanko Londoną, Paryžių, Romą ir Frankfurtą, tuomet traukdami į rytus, tusindami Ukrainoj, vietoj to, kad važiuotų į Maskvą, kaip buvo planavę, nutaria dar trumpam likti ir pamatyti Prepiatą, su "ekstremalaus turizmo" versliuku užsiemančiu vietiniu gidu. Atvažiuojia jie, baikščiai pasifotkina, paslankioja, na ir tuomet žinoma viskas pakrypsta veikėjų nenaudai. Daugiau pasakoti nevertėtų nes apgadinsiu smagumą, bet šiaip tai nėra nieko ko negalėtumėt nuspėt.

Nepaisant to, išvengta daug nesamonių, kurių laisvai buvo galima prikrėsti. Net ir paprasti pasibėgiojimai patamsiais yra padaryti gana meistriškai ir tai veikia. Didžiąją filmo dalį net sunku pasakyti kas yra tikroji grėsmė ir kuri grėsmė pavojingesnė. Iš visai paprasto siužeto, kurį sugalvot, manau, būtų nesunku kiekvienam, gaunasi tikrai įtraukiantis, idomus ir įsimintinas siaubo filmas. Taigi dar kartą pasimokau - išankstiniai nusistatymai nėra gerai ir taip yra ne tik su kinu. Per pačių susigalvotas, susikurtas sienas turbūt pražiopsome nemažai dėmesio vertų kurinių, tad gera žinoti jog kartais nuojauta ir nepasitvirtina. Černobilio dienoraščiai yra nesudėtingas, tačiau gerai padarytas filmukas ir dėl to galite nepabijoti ir šįvakar jį įsijungti.

8/10




1 comment:

Gordo said...

sitas filmas siaubingas, buvo geda pries drauge, kuria i kino teatra prikalbinau eiti...