☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/11/04

SMILEY

Praėjo vėlynės, helouvinas ir visi šventi. Tokiam tamsiam, priešžieminiam metų laikui siaubo filmai itin gerai limpa.
Kolkas turbūt turim ir stipriausią kandidatą į blogiausius metų filmus - Šypsenytė. Koncepcija sakyčiau drasiai idiotiška, tačiau vistiek patraukė mane savo išvaizda, nežinau kas labiausiai čia kaltas: ar plakatas ar youtube rekomenduotas treileris (kurio nežiūrėjau) ar vien tas minimalizmas - pavadinti ir paremti filmą štai taip --> ":)". Gal ir creepy idėja būtų kokiam geram slasheriui, tačiau čia situacija deja kitokia.

Tai siaubo filmas apie blogį sklandantį internete, patiekiamas ne rimtu tonu, kaip pvz. kai kuriuose Japonų siaubo filmuose, tačiau kaip tokią amerikonišką urban-legend siaubo pasakėlę, kaip Bitininkas ar bloody Mary. Veikia taip: prisijungi prie video chato su nepažįstamuoju, sugalvoji, kad norėtum pažiūrėti kaip jis miršta, tris kart parašai 'I did it fur the lulz', aukai už nugaros atsiranda šitas žudikas-šypsenėlė ir perrėžia jam gerklę. Kvaila? Žinoma. Tačiau su tam tikru komišku priėjimu gal būtų galima buvę visai nieko absurduką išraityt.

Sakau tonas ne rimtas, o komiškumo trūksta. Sunkoka paaiškinti tokią prieštarą, bet filmas ir pats toks yra - labai sau prieštaraujantis. Tarsi kūrėjai ir suprato, kad siužetas, idėja, istorija ir veiksmas yra visiškai nesamoningi, bet vistiek bandė pateikti tai kaip rimtą filmą. Kiek galima rimtai pasakyti 'I did it for the lulz' ir teigti, kad nuo to mirs žmogus? Patys pagalvokit. Čia gal kaip apipersti kokią ramunėlę pievoj ir tikėtis, kad drūgio efektas sukels zombių apokalipsę. Tačiau, o tu dievuli, veikėjai bando ir bando ir bando mus įtikinti. Gaunasi ne kas... Liūdniausia, kad juodinami realiai egzistuojantys interneto kanalai, be skrupulų švaistomasi 4chan ar anonymous terminais. Taip, mes žinom - ten žudikų, psichopatų, bei nesuprastų, mielų berniukų su emo šukuosenytėm irštva! Normalių žmonių internete nėra.

Pagrindinė veikėja tokia nesimpatinga pusprotė debilė, įtiki į tą mistiško žudiko personažą ir visą filmą dėl to isterikuoja. Bendras siužeto ir visų veikėjų poelgių bei dialogų paveikslas toks tragiškai apgailėtinas, kad pačius filmo kūrėjus tapatini su tai veikėjais. Galima pamanyti, kad jie -iš tiesų- yra tokie idiotai, kad tiki jog jų, gal ir nerimtai, pavaizduoti dalykėliai galėtų įvykti. Labai sunku nupasakoti kaip blogai čia viskas yra, lengviau turbūt pasižiūrėti pačiam, jei galvojate, kad turit stiprius kiaušus. Vienintelis dėmesį išlaiko turbūt tas dėstytojas, kartais debiliškai pafilosofuojantis 'į temą'. Visa kita, apgaulingi iššokantys scaresai (oi čia tik mano beprotė kambariokė), visiškai galo su galu nerišantys isteriški dialogai ir facepalmą sukeliantys pseudofilosofiniai pezalai apie interneto reikšmę.

O bendrai tai nežinau kaip reiktų labotomizuoti, kad ir patį kvailiausią amerikoną, kad jam šis filmas nepasirodytų išjuoktinas. Ką tikrai galima pripažinti, tai, kad filmas tikrai stiprus tarp blogų filmų. Tad jei norit su chebra ir alum pasivaipyti iš siaubo filmų arba šiaip pamatyti, kaip daryti tikrai negalima - visai rekomenduoju ":)". Kitu atveju tai mažu mažiausiai šventvagiška gaišti savo laiką tokiom peržiūrom, nebent aišku FOR THE LULZ. Nežinau ar tai paaiškina sąlyginai didelę jo sėkmę. Geriau paskaityti va kokią recenzija debilo, kuris neturi ką geriau su savo gyvenimu daryti, kaip tik žiūrėti filmus kaip šis, o paskui juos aprašinėti.

2/10






1 comment:

human garbage said...

candyman candyman candyman candyman candyman....