☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/11/14

INBRED

Da viens visai smagus, mažesnio biudžeto anglų filmukas, šį kart iš Londono nukeliantis mus į atokų šiaurės anglijos užkampį. Pagyvenusi pora su keletu socialinių problemų turinčių jaunuolių atvyksta į kaimą užsiimti kažkokiu geresnio elgesio projektu, tačiau pasirodo visas kaimelis yra psychai, kažkas panašaus į šitą. Čia baro savininkas laiks nuo laiko surengia "šou", kur visi susirinkę kaimiečiai gali paspoksoti į tikrą egzekuciją.

Nors parašyta, kad tai siaubo komedija, didelio juoko filmas nekelia, nebent tokį nerimtą juokutį. Matyt nesistengta, kad jis būtų labai juokingas, bet veikiau taip gavosi kūrėjams, dėl nedidelio biudžeto ar panašiai. Logikos čia nėra, siužetas ir veiksmai ne protingi, bet ne tame visai čia reikalas. Čia toks filmas, kaip tūsas, kuris smagus tik kūrėjams ir užkietėjusiems horror mylėtojams, kurie supranta, kad ne viskas tobula, bet yra pilnai patenkinti kai mato prikolnas žudynes. Normalūs žmonės to nesupras, bet žiūrėdamas, po ilgo laiko, net prisiminiau šedevrą Killers.

Ne kaip atrodo kai anglai bando vaizduoti amerikonų redneckus. Neturi jie to gamtovaizdžio, ne ta kultūra, ne kas ir gaunasi. Tokia nešmaikšti parodija. Tai čia pagrindinis minusas. Siužetiniai klijai kaip sakiau ir nestiprūs, bet viską gelbėja daugiau mažiau simpatingi pagrindiniai personažai ir savotiškas nerūpestingumas. Tikrai ne visiems filmukas, bet aš mėgčiau tokiam pavaidinti. Bent jau kažkas savotiško ir mielo tai tikrai, o iš klaidų mokytis galima.

6/10

1 comment:

alkoholikairnieksai said...

būtų labai įdomu išgit tavo nuomonę apie šitą - http://www.imdb.com/title/tt1641975/