☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/11/04

THE PACT

Jei netyčia užvalgėte šūdo ir norisi šlykštų skonį nuplauti kažkuo kokybišku, tai čia jau galite pasitelkti The Pact. Kodėl toks pavadinimas - nesupratau, bet gal ir nelabai svarbu. Neišsišokantis, labai savo vietoj filmukas, tačiau tikrai geras, prikaustantis ir įbauginantis.

Subtilus ambientinis soundtrekas, geras fantastikos ir realybės siaubo mišinys užgniaužia kvapą ir ne vieną siaubo filmą mačiusiam žiūrovui.
Nesu detektyvų advokatas, filmas gaunasi toks didelis mįslės sprendimas, tačiau čia jis ne nervina, o kaiptik - tinka. Sudaroma būtent tai, kas filmų apibūdinimuose dažnai vadinama "mistery".

Ir kai tai tikrai veikia - mum rūpi. Man patinka veikėjai, man gera į juos žiūrėti (pagrindinio vaidmens atlikėja visai graži, o vaidina ir senai matytas Casper van Dien iš Starship troopers!), man baugi nežinia ir kraupūs gąsdinimai. Įtampa neapleidžia, paslaptis neaiški iki pat pabaigos, o labiausiai čia pasitarnauja tas skoningas subtilumas. Ne per daug, ne per smarkiai, visko būtent tiek kiek reikia. Tamsus, šiurpokas, paprastas ir geras siaubo filmas. Amerikoniškas, baisus, tačiau ne per daug baisus vaiduoklinis seansas. Pats tas niūriam lapkričio sekmadienio vakarui.

8/10

2 comments:

deathblow said...

ok, šitą būtinai pažiūrėsiu.

deathblow said...

labai patiko.