☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/09/13

A NIGHT IN THE WOODS

Dar viena Bleiro Raganos versija, dar vienas pseudodokumentinis siaubiakas. Šį kart iš Anglijos - Naktis miškuose.
Žiūrėti paviliojo tai, kad ant plakato paminėti Bronson ir Monsters kūrėjai. Nežinau kurie čia tiksliai iš jų dalyvavo ir ką darė, atpažįstu tik vieną bičą, bet šį kart produktas ne toks ir nuostabus, nebent labai norit dar kartą pažiūrėti Bleiro Raganą, tik ta jau atsibodo. O sugalvoti situaciją kada taip jausčiausi sunku. Nei čia originalu, nei čia sena, bet padaryta gerai, kažkoks bereikalingas smaukymasis tuomet gaunasi.

Baisios vietos išgautos iš to, kad nematai kas už kameros, visi 'scaresai' pigūs ir padaryti post-produkcija, - dideliu garsu, nerealistiškais, skaitmeniniais kameros trukdžiais ir panašiai. Kaip sako James Wan (Saw, Dead Silence, Insidious režisierius) 'nebedarykite netikro išgasčio, nieko nėra blogiau kaip pamatyti, kad tave vėl išgasdino iš spintelės iššokusi katė'. Čia viskas deja tuo ir remta.

Istorija niekuo neypatinga, trys (pasirodo nelabai)draugai išvažiuoja praleist naktelės anglijos laukuose. Ten lyg vaikštinėja kažkoks mitinis raganius, kuris visus karia.
Ateina naktis, tada visi rėkauja ir laksto patamsiuose su kamera. Vos pasidaro idomiau, filmas netikėtai baigiasi. Neaišku nei kam čia to reikėjo, nei dėl ko čia viskas vyko, nei kam aš jį žiūrėjau. Gal ir turi baugesnių momentų, bet jie pasiekti sukčiaujant, o iš tiesų nieko gero čia nėra. Nemanau, kad verta gaišti laiką, kad ir kaip patraukliai gali pasirodyti iš pradžių. Ne blogiausias variantas, bet 'dar vienas', tuščias ir nereikalingas, reikėtų palikti pataisų.
4/10



No comments: