☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2010/10/18

MONSTERS (2010)

Visai naujas filmas, drasus pavadinimas, į kurį tikrai vargu ar būčiau atkreipęs dėmesį jei ne autoritetingo žmogaus rekomendacija. Filmų tokiu pavadinimu yra ne vienas ir ne du, todėl svarbu pabrėžti ir metus.
Ką tik baigiau žiūrėti, esu labai pamalonintas, po seanso, kurio dėka many šiam vakarui apsigyveno vidinė ramybė. Labai kuklus, tačiau nuostabus draminis sci-fi nuotykis, su įtemptais (ar jei patinka sakykit hororavais) momentais. Nedidelis biudžetas, tačiau nuostabiai išnaudotas, palyginimui galim prisiminti tokius pat vykusius, subtilius ir gražius sci-fi kaip Moon arba Ever since the world ended. Lazerių ir sprogimų čia daug neišvysite, tačiau yra įtikinama vaidyba, tobulas personažų vystimas, ne klišinis siužetas, nuostabus garso takelis ir unikalus, vertingas bendras pojūtis, atmosfera, kurią taip sklandžiai perteikt pavyksta toli gražu ne kiekvienam filmui.
Šio vakaro pažiba, nuostabi gražuolė be prabangių apdarų ir ryškaus makiažo. 10/10

2 comments:

Anonymous said...

Neradau jokio email blogo autoriaus, tai rašau čia. Kadangi esat visokių šlykštesnių ir ne tik filmų megėjas, tai rekomenduoju pažiūrėt šių metų serbų juostą A Serbian Film (orig. Srpski film).

-kiras- said...

Ačiū :) rekomendacija pasinaudota
emailas jei kada reiks
karolis.navasinskas@gmail.com