☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/03/26

SLITHER

Nuo pat tada kai buvo išleistas šis filmas, reiškias jau penkti metai, kažkodėl delsiau jį pažiūrėti, tačiau atėjo laikas ir gi geriau vėliau nei niekada. Kartais sakome, jog pavydim kitiem, kurie dar nematė labai gero filmo, nes tas malonumas pamatyti pirmą kartą, dar laukia priešaky. Tad šiandien šis malonumas ištiko mane, 2006-ųjų Šliužas.
Iš kosmoso nukrinta kažkoks tai šūdas iš kurio pasipila nelabai malonūs dalykėliai. Įlindę į žmogaus kūną jie paverčia jį suzombėjusia marionete. Siužetas jau savotiška klasika, matytas tikrai ne kartą kultiniuose sci-fi horroruose, pavyzdžiui Night of the CreepsThe Thing (turiu omeny Carpenterio versiją, kuri dabar beje yra perstatynėjama), Rodriguezo The Faculty, Cronenbergo Shivers ar kad ir visose Body Snatchers versijose (1956, 1978, 2007).
Bet vėl gi: paprastumas visad genialus, kai yra gerai padarytas. Slither yra nepriekaištingas, įtemptas ir smagus amerikanskas b-movie ir tikrai nėra priežasties neįvertinti jo dešimtuku. Dalykas gal tik tas, kad tobulais mėgstu vadinti filmus, kuriuos smagu žiūrėti daug kartų, o šis gi labiau vienkartinis. Tačiau tas pirmasis kartas yra afigėnas ir visiems dar nemačiusiems dabar jo jau pavydžiu. 9/10

Treileris man nepatinka, nerekomenduoju jo žiūrėti nemačius filmo, bet tvarka yra tvarka.

2 comments:

skvoterė said...

šauniai atnaujinai blogo fasadą. slither prieš metus rodė per lnk (ar per bbz kur) vėlai vėlai naktį, su kambarioke neturėjom po per anksti pasibaigusio alaus ką daryt (gi nemiegosi), tai ėmėmės žiūrėti. mažas, prastai rodantis telikas, šliužai, užgesinta šviesa kambary ir dar nelabai blaivėjanti galva - buvo linksma, atsimenu.

alkoholikairnieksai said...

we we šlikštinių šlikštinė dar nemačiau tokio šlykštaus filmo, čia rimtai, geras, labai patiko :D