☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/03/24

CALVAIRE

ORDEAL

2004-ų metų, jei neklystu, - Belgų filmas. Siaubo filmas su gana ryškiu juodo humoro kaspinu. Nesveikata ir beprotystė, kelianti liguistą šypseną. Šiek tiek priminė Sheitan, šiek tiek ir The Loved Ones viena scena nužengusi tiesiai iš klasikinio Texas Chain Saw Massacre, ryškiai - duoklė, ir šiaip iš esmės galima labai labai daug panašių filmų surasti, bet tai dar visai nereiškia, kad kažkas čia negerai. Viskas čia puiku, požanrio kokybė pagirtina.
Plot outline: muzikantas grojantis gana šūdiną muzikėlę pagyvenusioms, jo trokštančioms ponioms, papuola į rankas kaimiečiams bepročiams. Kaimiečiai bepročiai - ar gi jų gali būt gana? :)
Man asmeniškai šitas filmas liks reikšmingas tuo, kad dabar susirgau roto/noro virusu ir jį bežiūrint išlindo pirmieji simptomai. Bežvygaujant kiaulėms iš ekrano, ne kartą teko spausti -pause- ir bėgti pavemti, kas manau čia yra gana adekvatu. Toks vat linksmas faktas ir prieš akis turbūt skausminga tuštinimosi naktis.
Na, o Calvaire, tikrai vertas jūsų dėmesio. Nors ir nėra perdėm išskirtinis, bet gerai padarytas, piktdžiugiškas puspročių siautulys, o tai visad gerai žiūrisi. Ir kai kitą kart jums siūlysis pagyvenusi ponia, pagalvokite geriau, gal visgi verta pasilikti su ja. 8/10

No comments: