☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/03/31

WAKE WOOD

Visiškai šviežias, galima sakyti, dar karštas, Airių/Jungtinės Karalystės siaubo filmas, išėjęs vos prieš keletą dienų. Hammer horror filmuose nelabai nusimanau, tai ir fanas lyg nesu, o gal reiktų pasidomėti stipriau jų produkcija, nes šita naujiena labai gerai žiūrėjosi, galingai ir įtraukiančiai.
Kvapą gniaužianti, nejauki ir tamsi siaubo pasaka, smarkiai primenanti kultinį Styveno Kingo kūrinį Naminių gyvūnėlių kapinės (Pet Sematary). Istorija panaši, galima būtų pasakoti miške prie laužo, nukreipus sau į smakrą žibintuvėlį. Tik čia savo priduoda dar miškingos gamtos apsupto Airiško miestuko nejaukumas.
Kaip, kad blogas sapnas ataidintis iš vaikystėje sapnuotų košmarų, Wake wood yra beveik tobulas siaubiakas. Jaučiu baugiai praleistas vakaras tamsoje, prie mirgančio ekrano gali ir šiandienos sapnus įtakoti... 9/10

12 comments:

redvirus said...

Kiras rašė: "Hammer horror filmuose nelabai nusimanau, tai ir fanas lyg nesu, o gal reiktų pasidomėti stipriau jų produkcija, nes šita naujiena labai gerai žiūrėjosi, galingai ir įtraukiančiai."

Šio filmo dar nemačiau, bet aprašymas sudomino - parašęs komentarą bėgu jo ieškoti :) Bet nujaučiu, kad jis gana skirsis nuo klasikinių Hammer'io filmų. Pagrindinio populiarumo jie juk susilaukė už savo filmus kurtus nuo penkto iki devinto dešimtmečio pradžios. O paskui, galima sakyti, kad truko 30 metų tylos. Perėjo per kelių skirtingų savininkų rankas, ir, manau, dabar tik "Hammer" vardas sieja tuos visus filmus.

Asmeniškai aš, jeigu kyla noras pažiūrėti kažką iš klasikinio repertuaro (Frankenstein, Dracula, Mummy ir pan.) labiau linkstu Universal Studios filmų. Visi tie monstrai kažkaip maloniau žiūrisi black & white formatu :) Bet gali pamėginti, gal užkabins.

O šių dienų "Hammer" dar nedaug filmų iškepė, kad būtų galima įvertintį, nors "Let Me In", kaip remeikui visai neblogą įspūdį padarė :)

EDVIS said...

GERAS FILMAS PATARIU TAU PAZIURETI TUCKER DALE VS EVIL TURETU PATIKTI PATS DAR NEMACIAU NES NEUZTENKA LAIKO GIRDEJAU GERU ATSILIEPIMU IR REITINGAS DIDELIS BET MANAU TURETU BUTI LABAI GERA SIAUBO KOMEDIJA TODEL PATARIU PAZIURETI IR APRASYTI AR TAU PATIU NES TAVO KOMENTARAI VERTI DEMESIO IR SUSIDOMEJIMO.

Anonymous said...

sveiki esu sio blogo gerbejas idomus tavo pamastymai apie pacius filmus man kilo mintis gal reiketu siam bloge surengti gerausio siaubo balsavima pvz pirma rounde wake wood vs friday 13 th butu labai idomu prabalsuotu uz musu manymu gerausius siaubo filmus ka manai ?

to Anonymous said...

Ideja manau nebloga, bet gal reiketu bendrai visus filmus reitinti? butu paprasciau, o rezultatai tie patys

Anonymous said...

reiketu isirinkti pacius zymausius filmus
pvz nightmare on elm street,friday 13 th,wrong turn,hellraiser scream,the texas chainsaw nu ir va taip blogio autorius surenktu konkursa dar kelis netokius zymius filmus butu visai idomus siaubo filmu konkursas atrinktu priesininkus pirmam raunde ir butu idomu stebeti kas blogio skaitytojam yra favoritai na padalysi balsavima ?

Anonymous said...

galetu surenkti si siaubo iflmu balsavima vienas filmas pries kita butu idomu galetu daugybe filmu prideti ir butu labai idomu.

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
-kiras- said...

Siūlau pračekinti šitą forumą http://www.siaubas.lt/forumas/index.php ;)

Anonymous said...

ieškojau ieškojau, bet niekaip neradau Funny Games U.S. review :) Gal jau esi matęs, tik neparašei, bet būtų labai įdomu sulaukt posto apie jį ir sužinot tavo nuomonę ;)

-kiras- said...

Nesu tikras, gal ir mačiau kada, labai girdėtas,,, užsirašysiu, pračekinsiu, dėkui :)

Anonymous said...

sveikas labai noriu pasiklausti gal esi mates filma the final 2010 m siaubeka?ieskojau posto bet neradau butu idomi tavo nuomone apie si filma girdejau daug geru atsiliepimu tai butu idomi tavo nuomone ir lauksiu posto sio filmo

deathblow said...

filmas nepatiko, per lėtas ir per mažai siaubo ar įtampos. patiko tik tas psichologinis aspektas, kai šeima bet kokia kaina nori susigrąžinti dukrą bent trumpam laikui.