☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/09/08

BUG'S HOUSE (Kazuo Umezz Horror Theater)

Trumpametražis (51 min.) mano mylimo Japonų režisieriaus Kiyoshi Kurosawa [Kairo, Cure, Rofuto, Sakebi, Seance] filmas iš mini-serialo "Kazuo Umezz Horror Theater", sukurto pagal šito Kazuo bičo komiksus. Nors ir toks gan nesenas, tik trijų metukų amžiaus, tačiau kažkiek kitoks negu kiti K. Kurosawos darbai. Šitas turi senesnio pagaminimo įspūdį, atrodo paprastesnis, gal ir mažesnio biudžeto. Ar tai blogai? Žinoma, kad ne, tiesiog nereikia tikėtis dar vienos šiurpios j-horroriškos vaiduoklių istorijos ir nusiteikti truputi "cheesiškam", "pasakėlių-iš-rūsio" tipo siaubo-pasakos seansui. Nors ne tokia ji ir paprasta tiesa sakant: Istorija ganėtinai supinta, laikai supainioti, personažai ir jų poelgiai keisti ir visas veiksmas svyruoja ant realybės ir fantastikos sumišimo ribos. Veiksmo, kaip tokio nėra daug. Beveik visas filmas - dialogai, komplikuota, tačiau nesunki drama, pavirstanti į kažką fantastiško ar simboliškai/ psichologinio ir net vaikiška siaubo-pasakos stilistika [gal nesupyks dėl šito apibūdinimo nieks, nes sakau taip tik dėl vienos ar kitos trumpos scenos], vistiek paliekanti gardų egzotiškesnio azijos kino estetikos skonį ir net truputi peno apmastymams... Jeigu norite dar ir šypsenėlę. Ir nors labai norint galima įžvelgti keletą režisieriaus nuolat naudojamų "fintų" - "Vabalo namas" jau visai iš kitos operos.
Reikėtu žiūrėti visas Kazuo Umezz Horror Theater dalis, o ne kaip aš, durnelis, - išgriebiau tik vieną. Čia kaip dešrą nuo sumuštinio nuimt ir vieną susikimšt. Gal reiks kada pasitaisyt kai atsiras laiko, kurio taip trūksta mylimam užsiėmimui - siaubo filmų žiūrėjimui. Padariau keletą screen-shotų, kad būtu vaizdingiau. Nelabai įspūdingi, bet ir filmas ne per labiausiai spalvingas. Tikiu, kad pažiūrėjus visas šio iš komiksų gimusio "siaubo teatro" dalis, viskas susidėtų į daug spalvingesnę ir turtingesnę patirtį.
P.s.: LABAI graži serialo teminė daina!!!



2 comments:

neocermus said...

Kirai, norėjau paklausti, o tavo danis uzsilenkė, kad neberašo savo blogo apie exploitation filmus? Būtų smagu, jei atsibustų :))

-kiras- said...

Neužsilenkė :)
Ne tas jam galvoj, jis čia daugiau sau juokais brūkštelėjo kažką..
Užeis noro, gal ir dar parašys nežinau :)