☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/09/24

SCARECROWS

Gan paprastas, oldskūlinis ir toks "true" 1988-ųjų Amerikietiškas horroras. Kažkaip nuo vaikystės Kaliausė man buvo personažas susijęs tik su siaubais, neabejoju, kad dėl tos nuolatinės siaubo filmų (ir ne tik) įtakos: moliūgų galvų nestinga visoj iš amerikos atėjusioje medijoje ir jei pirma mintis kyla ne apie helouviną tai vistiek apie kažkokias baidykles /kaliauses, bet tik ne apie patį moliūgą kaip maistą :)
Iš atsiliepimų internete susidariau įspūdį, kad čia vienas baisesnių filmų apie kaliauses, o kadangi kažkaip visada mane jos kažkuo traukė (nors tikrai nedaug filmų mačiau su jomis) tai nutariau pamėginti. Filmukas tikrai nieko, nors kažkokiu itin išskirtiniu nepavadintum alia jei būčiau vaikas matęs per teliką tai tikrai būtu "WOOOOW ;) Vietomis net truputi kraupokas ir nesmagus, jei pavyksta pasijusti veikėjų kailyje, kas yra labai pagirtina. Siužetas ne superinis, bet irgi ne visai nuvalkiotas ir klišinis. Smagu kai randamas kažkoks įdomesnis priėjimas prie istorijos, nepaisant to, kad patys siaubai gal ir tradiciniai. Dar kitaip šitas filmas žiūrėtusi prieš 20 metų, bet ir šiandieninėmis akimis - Scarecrows - labai neprastas įspaudas siaubo filmų istorijoje, tik gaila, kad nemačiaui būdamas mažiukas... ot tai būtu įvaręs baimės važiuot į kaimą hehe. Tačiau jei norite kažko labai sensacingo, sukrečiančio ar išsiskiriančio, geriau pasieškokit ko egzotiškesnio, nes šitas nors ir gražiai atrodo visgi palyginus yra gan paprastas. Gal dėl to ir pavadinau "true" ;)
Še jums ištrauka, pasižiūrėt kaip čia viskas daugmaž atrodo

1 comment:

Anonymous said...

Sveikas Ziuriu nebloga kolekcija susikaupes turi tik tarp ju neradau Black christmas.Taciau turi daug kitu gana retu filmu.As vis ieksau bet negaliu rasti Bob Clark rezisuoto dead of night http://www.imdb.com/title/tt0068457/ gal galetum pagelbeti?