☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/04/01

[REC]


Šį ryt atsibudau neįprastai anksti nors žadintuvas turėjo suskambėti dar tik po trijų valandų. Truputi pasivarčiau, pagalvojau "jei jau negaliu užmigti tai pasižiūrėsiu kokį siaubo filmą". Įsijungiau 2007-ų Ispanišką filmą [REC] ir jam dar nepsėjus įpusėti supratau, kad tai pats šėtonas mane pažadino, kad šitą pamatyčiau >:)
Gal nuskambės turputi keistokai, bet pamėginkite įsivaizduoti 28 DAYS LATER nufilmuotą "Bleiro Raganos" stiliumi. Ko belauktum iš tokio mišinuko/apibūdinimo - pasitikėkit, rezultatas betkokiu atveju geresnis, tad kaip sako - geriau vieną kartą pasižiūrėt nei 10 kart išgirst, tačiau visgi negaliu šiek tiek nepaliaupsinti.
Viskas prasideda neva filmuojant kažkokią nelabai įdomią laidą, operatorius ir erzinanti mergyčka-laidos vedėja svečiuojasi pas gaisrininkus, rengia reportažą apie jų darbą. Tuomet jie gauna iškvietimą, į kurį skubą su gerom nuotaikom, nes džiaugiasi, kad pavyks užfiksuoti įdomesnių kadrų ir žinoma viskas goes terribly wrong.
Aišku atskirsi, kad kadrai ne iš tikro dokumentiniai :) bet čia nieks to ir nemėgina įteigti, tik pasirinktas toks stilius. Betkokiu atveju - kai tik įsijungiau, taip ir negalėjau pajudėti ant kėdės, o didelę dalį filmo laiko pralaikiau burną užsidengęs ranka. Aš priblokštas. Vaidyba praktiškai nepriekaištinga, pasirinkta stilistika išnaudota kuo puikiausiai, "kažko nematymo" efektas tikrai verčia šiurpuliukus bėgioti nugarą ir žinoma, tiesiog pritrenkiantis netikėtumo faktorius - toks svarbus siaubo filmų elementas. Pamažėle apima šiurpas, "Farų" stiliaus dokumentika, su erzinančiais, dirbti trukdančiais, žurnalistais, virsta nepakartojamu trileriu, o galiausiai viskas išslysta iš rankų net žiūrovui ir apima tyras siaubas. Situacija beviltiška. Žmonės, charakteriai, elgesys tokie pat realus kaip ir užliejantis siaubas. Keletoje vietų net sustabdžiau, kad atsipūsti nuo įtampos, pasimašyti kavą :) Matyt bus vienas iš geriausių (nors taip sakyti tikrai klaidinga, žinant kiek nedaug aš jų matęs) 2007-ųjų siaubo filmų, kuri privalo pamatyti kiekvienas, laikantis save siaubo filmų mėgėju.
Pasižiūrėjus pusbalsiu net išsprūdo keiksmažodis išreiškiantis mano susižavėjimą, o dabar užsileisiu gero death metal ir papusryčiausiu. 10/10 must see + draugams parodyti.
Įdedu tik "teaserį", kad kuo mažiau suspoilint, bet jei jau pasitikėsit ir nutarsit pamatyti šitą filmą - geriau ir jo nežiūrėkit. P.s.: o Amerikonai- debilai jau perstatinėja, hahaha

9 comments:

Anonymous said...

Siaip ganetinai neblogas, gan visa reikala pagadina ta vieta, kai paaiskeja apie mergaite, tas uzrakintas butas ala palepe. is esmes daug juoko buvo kompanijoj ziurint, kaip antai "viskas prasideda nuo tu bobuciu".

-kiras- said...

Tai užtai, kad kompanijoj žiūrėjot tai ir buvo juokingA :) man vienam tai kažko neėmė juokai :D

Anonymous said...

Tikrai kad neimė juokai. Buvo gerai, dėkui kad parodei. Einu panaršysiu dar tavo blog'ą, reikia filmo savaitgaliui :).

-kiras- said...

kūl, o kas čia rašo? :)

Anonymous said...

Jėzulio savininkas :) Kur kartu su panele buvo. Pamiršau tada kontaktais susikeist, būt gerai kokį Skype žinot, mano: simonas7 Jaučiu kad grįšta tie laikai, kai siaubekas į dieną. Kadais filmų pritrūko, bet va dabar čia lobynas blog'e.

stepas said...

Eisiu ieškot, kai laisvesnis būsiu, bo "28" serija mano siaubo favoritė.

human garbage said...

geras filmas ir pabaiga visai nesugadino reikalo, net buvo kiles noras susimazint vaizda kompe, kad ne taip baisu butu:)

Anonymous said...

Vo, čia tai buvo geras dalykas. Turbūt pirmas siaubekas, kai sėdėjau įsitempus ir negalėjau nė minutei atsipūsti. Labai suintrigavo. Šitas smarkus šūdas, 10/10.

Anonymous said...

Bet man tas "amerikonų perdirbinys" kažkodėl labiau patiko :))