☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/04/01

MAREBITO a.k.a. The Stranger from Afar


Dar vienas šiurpus ir paslaptingas filmas iš Japonijos, 2004.
Pasakojimas apie viską filmuojantį vyrą besidomintį keistais dalykais ir ieškantį baimės... skamba keistai - kas norėtu jos ieškoti (gal siaubo filmų žiūrovai haha). Bet vat jis jos negalįs pajusti, o labai nori pažinti... Nuklydęs į pusiau fantastinius po didmieščiu plytinčius požemius ten sutinka keistą būtybę, kuri pakeičia jo gyvenimą.
Pats šiurpas gal slypi kažkur labiau anapus šito filmo, kažko kraupaus čia lyg ir neparodoma, bet visalaik jauties kažkaip nejaukiai, atrodo, kad kažkoks blogis tvyro visai šalia UŽ ekrano. Tarsi maža meškerėlė būtu įmesta pasamonėn ir kol žiūrovas ramiai sau žiūri, viena kita košmarų žuvelė judina plūdę.
Ta tamsi/savotiška nuotaika tikrai stipri ir manau didžiaja dalimi čia kaltas labai neprastas dark ambient soundtrack'as, suteikiantis šiurpumo filmui, net kai nieko baisaus lyg ir nevyksta. Išvis manau "dark ambientininkams" šitas filmas turėtu patikt ne tik garsine prasme.
Pastebėjau nemažai sąsajų su Hellraiser filmais. Manau hellraiserio fanai taipogi turėtu šitą pažiūrėti ir tikrai rastu kažką, kas jiem patiktu. Dar daugiau kaip keletą kartų prisiminiau ir Silent Hill žaidimus, gal vien dėl to paties soundtracko, bet manau, kad ir dėl labai panašių keljonių požeminiais koridoriais, pagrindinio veikėjo monologų, ieškojimų ir kitų tamsių nuotykių. Ir nors keletą kart apniuko nusivylimas, kad neparodo kažko (KO?!), ka lyg ir norėtum pamatyt, bet manau, kad tame ir glūdi šio filmo žavesys... Juk labiausiai gasdina nežinia... 8/10

No comments: