☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/06/23

13 SINS

Nelabai gero siaubuko The Last Exorcism režisieriaus nauja, ir ačiū siaubo dievui, labai gera, siaubo pasakaitė Trylika Nuodėmių. Sakau "pasakaitė", nes filmas nerealistiškas, groteskiškas ir turi tokį gerą pasakėlių iš rūsio prieskonį, kas ir daro jį labai smagiu. Erzinantis, tačiau žymiai daugiau smagus, intriguojantis ir net biški juokingas tamsus pasakojimas, pagal jau klasikinę istoriją - ar parduotum sielą velniui? Ką padarytum už užtikrintus žemiškus turtus?

Vietomis siužetiškai priminė The Box, gal dar biški Heartless, bet šitie palyginimai tik momentinis pasvaičiojimas, iš tikro tie filmai visai kitokie savo nuotaika ir žinute, gal tik tam tikri elementai susišaukia. O šitas irgi turi savo visai neblogą 'thing going on'. Žodžiu toks liurbis, kurio gyvenimo aplinkybės nesigaili, gauna paslaptingą skambutį į savo mobilųjį ir balsas kitapus laido jam pasiūlo staigius pinigus už įvairiausius nešvarius dalykėlius, kuriuos vyrukas turės atlikti.

Pradžioje eina mažmožiai, vėliau žinoma užduotys piktėja, bet tuomet jau suprantame, kad veikėjas apakęs nuo galimybių, o taip pat ir tapęs savo paties sukeltų aplinkybių auka, tad nebėra kur trauktis. Klausimas tik kiek toli tu gali nueiti? Ir kas tu per žmogus, jei kad ir dėl gerų tikslų padarai vieną ar kitą nesamonę?
Patiko, kad "velnio" užduotys ir situacijos tikrai originalios, nėra viskas taip nuspėjama kaip tik "užmušk ar išpisk kąnors", kaip pradžioje galima pagalvoti. Su tokia tamsaus humoro gaidele ir žingsniuojame beprotybės link, kaip jau minėjau labai smagiai ir vykusiai. Buvau pasiilgęs tokio paprasto, bet gero, juodo 'pasakojimo prie naktinio stovyklos laužo'. Kas mėgsta tokį smagų, labiau cheesy, kad ir modernų horrorą - labai rekomenduotina. Ačiū ir jums, dar kart, kolegos, už rekomendacijas.

8/10

1 comment:

Anonymous said...

sis filmas yra remeikas tailandieciu – 13 game sayawng (2006)