☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/07/01

AFFLICTED

2013-ų, šaunus, originalus ir smagus siaubiakas pateiktas "namų vaizdelių" stiliumi, tačiau visai vykusiai, ne dėl to aceit-realistiškumo, kuris visiems jau išlindęs per šikną, bet tik dėl, šiais laikais jau neišvengiamos, meninės formos. Naujas ir šviežias požiūris į siaubo klasiką - vampyrizmą, o apie vampyrus sutikite nėra daug daug gerų filmų, dėl to malonu matyt kažką faino, naujo ir neblogai padaryto.

Paskutinius kelis metus mane patį žiauriai domina ir žavi kelionės, tad iškart užkabino filmo setup'as - du amerikiečiai išsileidžia į kelionę aplink pasaulį ir pradeda nuo Europos, matome pažįstamas vietas - Barseloną, Paryžių, Italiją... Tiesa vienas iš veikėjų Paryžiuje pasigauna kažkokią sifą, apie kurią čia ir eina kalba, hehe. Taigi moralas - nevažiuokite į Paryžių.

Bet jei rimtai, labai patiko, kad veiksmas vyksta Europoj. Kažkokios baugios ir niūrios tos aptaguotos gatvės ir tamsios laiptinės, vietom, net biški priminė [REC]. Čia daugiau juodo humoro ir gaudynių, nei tokio tyro siaubo, bet yra ir tikrai nejaukių vietyčių, priverčiančių kruptelti ar sulaikyti kvapą. Idomu, kad pagrindinis personažas - ir auka ir blogietis, kartu su juo pereinam per visokių nuotaikų ir grėsmių spektrą. Puikus pramoginis pasilakstymas po kruvinas naktines gatves. Pats tas pusryčiams.

8/10

No comments: