☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2010/02/27

THE BOX

Naujas jau kultinio DONNIE DARKO režisieriaus kūrinys, taipogi šiurpi, keista ir sunkiai suvirškinama dėlionė, šį kart neskaninta jokiu nostalgišku roku, o veikiau prilyginama D. Lyncho kraupių eksperimentų aromatui. Tiesą sakant tai ir tėra du R. Kelly filmai, kuriuos mačiau tačiau jaučiasi jo išties tvirtas stilistinis šarvas ir tikrai džiaugiuos, kad kažkas originalaus va taip ima ir išsprogsta. Atskirai DĖŽUTĖ yra pats tikriausias mindfuckas, slegiantis ir vizualiai įspūdingas filmas su pintom idėjom ir savotiškais moralais. Labai nenoriu, kad žmonės imtų čia žvelgti religinius motyvus, bent jau mano suknistoms smegenims sąsajos itin ryškios, norėčiau kad jų nebūtų, ar kad jos būtų perinterpretuotos įdomiau, nes iš tikro galvosukis tikrai intriguojantis, nepaisant to, kad pažvelgus iš atokiau gal ir paprastas. Prasideda gan paprastai - jauna šeima stokoja pinigų, į jų duris pasibeldžia paslaptingas, ne itin malonus vyras su dėžute ir mygtuku, ir skelia ultimatų ir beprotišką pasiūlymą: jei paspausi mygtuką, kažkur pasaulyje mirs žmogus, kurio tu nepažįsti, už tai iškart gausi milijoną grynais. Verta pamastyt ar ne? :) Žinoma tai tik pradžia ir toliau leidžiamės į vis gilesnius, nemalonius, sąžinės ir beprotystės labirintus. Yra baisokų vietų, filmas tikrai šviežias ir smarkus, beje labai keista matyti Cameron Diaz, ne šūdiname kine. To nesitikėjau. Kalbant apie tuos lynčiškumus ir mindfuckus kibti irgi yra prie ko, bet apskritai tai tikrai good stuff čia. Nuoširdžiai rekomenduotinas. 9/10

3 comments:

Edgaras said...

O man labiau prie širdies tie jos "šūdini" filmai, tarkim komedija "Head Above Water" yra nereali :) Jos vaidyba BOX'e nesužavėjo ypatingai, bet pats filmas įdomus.

Anonymous said...

visiškai lievas filmas, žiūrėjau ir keikiausi, nes nu blę.. visiems bėga kraujas iš nosies, arba yra pora vietų visiškai nešiurpinančių: sėdi už stalo senė ir žiūri į tą pagrindinį bičą - ir kas čia tokio? o ten tipo jau baisu turi būti. o Cameron Diaz vaidinama moteris išvis užkniso, nes tik susirūpinusu veidu visada žiūri ir nieko nedaro.

Anonymous said...

Įdomus filmas, ačiū.
Taigi ne horror čia films blę,ko norėjot, o ta aktorė kaip aktorė - whateva.