☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/06/15

COMPLIANCE

Neva tikrais faktais paremtas trileris apie telefoninį teroristą ir tai, prie ko gali privesti mūsų pasitikėjimas valdžia. Greito maisto užeigoje suskamba telefonas, kitame laido gale - nuožmus policininkas, kuris kaltina vieną restorano darbuotojų pavogus gerą sumelę pinigų. Amerikos gūdumoj į žaidimą pakliuvę žmogeliai - ne itin šviesaus proto, tad nesunku jais manipuliuoti ir įdomiai stebėti, kaip telefoninis pokštas gali privesti prie rimtų, ir šį kart, tikrų nusikaltimų.

Nesidomėjau, kaip ten buvo iš tikrųjų, bet žinant kokių tūpų žmonių yra, tikrai patikėčiau, kad kažkas, bent kažkiek panašaus, realiai galėjo nutikti. Filmo veiksmas erzina, norisi šaukti ant visų, kad atsimerktų, sunkoka patikėti kai kuriais veiksmais ar posūkiais, tačiau tai gerasis trilerio erzelis. Tas, kuris intriguoja ir išlaiko susidomėjimą iki galo. Patiko ir kaip viskas parodyta ir kaip galu gale išsirutulioja įvykiai, galas ypač stiprus. Apskritai nėra kažkas labai šokiruojančio, bet susimastyti verčia kas mes per padarai ir ką laikome moraliais - nemoraliais, dalykais, bei žinoma - kokia kaina. Kuklus, bet vertas vakaro seansiuko.

7/10

2 comments:

desadas.lt said...

grazus papas

Sejanus said...

Tie papai ir buvo vienintelis filmo selling pointas, nes dėl ko dar žiūrėti siaubingai nuobodžią istoriją. Jei žodžiais nupasakočiau siužetą, nuskambėtų kaip iš porno filmo. Taip, istorija tikra, bent jau panaši buvo ir turbūt ne viena. Bet ne iš visų tikrų istorijų galima išspausti gerą filmą.