☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/10/20

THIS IS THE END

Tikrai nesitikėjau, kad This is the end, iš kurio vertimo dar neseniai pasivaipiau (Lietuviai sugebėjo išversti "Dabar jau tikrai šikna") , tiks aprašyti mano bloge, galvojau žiūrėsiu dar vieną Hangover. Nieko apie filmą nežinojau, nieko gero iš jo ir nesitikėjau. Gal dėl to buvo kažkoks malonus nustebimas kai amerikietiškas vakarėlių filmas staiga virto apokaliptine siaubo komedija su griūnančia žeme, lakstančiais raguotais velniais ir panašiai.

Krūvelė save vaidinančių Holivudo aktorių stringa name, kuriame vyko vakarėlis. Taip matyt neblogai sutaupyta biudžeto, mat nors žinome, kad lauke - biblijinė apokalipsė, beveik visas veiksmas vyksta uždaroje ir toje pačioje patalpoje. Laikas užkištas durnais dialogais apie smaukymą, kas dažniausiai būtų blogai, bet šiuo atveju ar suvaidinta kažkaip labai gerai, ar parašyta, bet tie tūpi juokeliai visai veikia. Judant link pompastiško finalo atsiskleidžia skirtingos veikėjų prigimtys ir tie juokingi pokalbiai ir nesusipratimai kažkaip iškelia šitą filmą aukščiau už pastaruosius Scary movie bandymus.

Aišku neišvengta daug kino teatrus lankantiems paaugliams skirtų debilizmų, kur garsiai groja Backstreet Boys arba Gangnam Style ir visi "juokingai" šoka, tačiau aš suprantu kodėl jie tokių vietų prikišo, net tikėjausi išvysti jų daugiau, dėl to per daug gal ir nenustebau. Užtat vienoje vietoje labai maloniai ausiai užgrojo Deftones - Hole in the earth, o tas buvo jau kiek netikėta.
Tad susumuojant tai tikrai nėra pavyzdinė fantastinė/siaubo komedija, tokie dalykai niekada nenurungs, kad ir Tromos produkcijos, tačiau jei tam tikroj stadijoj norisi kvailos holivudinės komedijos, kuri iš tiesų išspaustų kažkokią šypsenėlę, Dabar jau tikrai šikna - surprisingly žiūrimas filmukas.

6/10

No comments: