☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/10/13

BOUNTY KILLER

Naujas pseudo-fantastinis veiksmo vesternas su gražiom pupytėm (tiksliau viena, labai sąlyginai nupudruota žiurkele), daug žaislinių ginklų ir daug kompiuterinio kraujo. Šitie dalykai gal ir būtų tinkami vidutiniškai pramogai, tačiau šį kart būsiu griežtas, nors paprastai praeina man panašios kvailystės. Viską, kaip tūkstantį tonų sveriantis inkaras žemyn tempia apgailėtinas, regis vaiko parašytas, siužetas. Net jei darai filmą apie nesamones, jame turi būti kažkoks atsvaros lygmuo... ar tai būtų absurdo kiekis, ar gera istorija, na ar bent kažkas labai originalaus, etc.

Čia, be didelių pretenzijų atrodyti kietai, nėra nieko. Vietoj to, kad filmas suprasdamas, kad yra nesamonė, išnaudotų savo kvailumą, jis mėgina būti labai cool ir atrodo tiesiog apgailėtinai, kažkas panašaus į tą alia Tarantinišką nesusipratimą su baikeriais - Hell Ride. Prastai parinkti ir nekaip nugrimuoti aktoriai, apverktini pokštai, siužetas ištrauktas iš po ką tik gimusių šuniukų myžimo palutės, kažkokie nesamoningi rip offai/referencai iš mad maxo ar dar bybys žino ko. Corpse peintu išsidažę čigonai ir liūdno vaizdo ginklanešys nesudaužomais akiniais. Nerandu geresnio žodžio kaip jovalas ir deja šį kart blogaja prasme.

Jau vien per pirmas porą minučių pasiūlyta idėja išjuoktina, išpildymas ir tolesnis veiksmo vystimasis tik liūdnina reikalus, norėtusi daugiau argumentuoti šitą kritiką atkreipiant dėmesį į smulkmenas, bet už penkių valandų man jau keltis į darbą, tai pagailėsiu savo laiko ties šituo filmu, o jei norite mielai pasiginčysiu komentaruose ;) Būtų suprantamiau, jei tai būtų filmas vaikams, tuomet iš kur tiek kraujo ir seksualinių užuominų? Dabar tai lyg ir filmas suaugusiems, tačiau neturi jokios suaugusiems žmonėms rūpinčios vertybės / vertės? Likau tiesiog sutrikęs, jausmas gale kaip su skuduru būt gavus snukin. Kita vertus, pačios smurto ir santykių aiškinimosi scenos gal nebuvo visai šūdas jei išžiūrėjau iki galo... Dėl to kuolo nepilsiu, tačiau pažymys - vistiek neigiamas.

3/10


No comments: