☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/10/03

PACIFIC RIM

Jau ne kartą minėjau, kad nepatinka man Guilermo Del Toro, kažkokią asmeninę antipatiją turiu, bet visgi, matyt, traukia mane vis kas tai, su uodega, pažiūrėt naujus jo filmus. Štai iš kino teatrų išlipo dolerių ir steroidų pripompuotas Pacific Rim, naujas holivudinis monster movie su ateiviais-dinozaurais iš kitos kitos dimensijos ir dideliais robotais. Iš esmės nieko naujo, idėja jau regėta tiek kažkokiuose filmuose, tiek komiksuose, tiek multikuose... tačiau reikia pripažint, kad geri efektai daro savo ir malonu berniuko akimis graužt tokią nesamonytę "tikrame filme".

Sudėkite Godzilą, Transfomerius ir Robotų karus. Padalinkit iš Guliermo del Toro akinius laikančių bakenbardų ir padauginkit iš holivudinio biudžeto, gausis kažkas tokio. Tik be Rihannos... (tikiuosi čia tinkamas referencas, nes Battleship dar nemačiau).
Šiek tiek liūdna, kai pagalvoji, aš būdamas vaikas turėjau džiaugtis sūriškais Robotų karais, o šiuolaikiniai vaikai turi tokias bombas kaip ši. Gal ir gerai iš kitos pusės, daugiau vietos fantazijai buvo, ne toks debilas užaugau.

Tačiau kadangi tai filmas vaikams, ne kaži ką turiu ir pasakyti. Pradžioje dar kilo kažkokių klausimų, kodėl jie pabaisų tiesiog nesprogdina ir panašiai, bet greit apsiraminau - su logika, nebūtų tokio filmo. Klišiniai personažai, nuspėjami holivudiniai posukiai, daug veiksmo, skaitmeninė tryda, hepi endas. Manau, kad žiūrėdami filmą apie didelius robotus didelio proto ir neturėtumėt tikėtis. O jei teisingai susideliosit lūkesčius, tai visai gera pramoga gaunasi. Lazeriai, sprogimai, pabaisos vs. metalas - bum bum trach tibidach!!!! Tęsinio laukti irgi nereikės, Asylum kompanija jau sukūrė Atlantic Rim ;) Kažkaip nubudau šiandien per anksti, nesimiegojo, galvojau pažiūrėsiu filmuką. Dvi valandos praėjo smagiai, bet geriau būčiau miegojęs, po teisybei.

2 comments:

Anonymous said...

Aš kadangi matęs šitą filmą kino teatre, tai galiu pasakyt, kad žiūrint per mažesnį ekraną jis tikrai atrodo vaikišas. Bet kino teatre tai yra pats puikiausias, kievieno cento vertas atrakcionas. Tuomet jau visiškai vienodai ir tos klišės, ir nelogiškumai, tik ir lauki kada bus "elbow rocket" ir per visą ekraną mėlynas kraujas ištrykš, o išėjęs net neatsimeni kas tarp veiksmo scenų vyko. Nors net ir būdamas grynai spec efektais paremtas filmas, tai jis nėra jau toks tūpas, be to tikrai gražus estetiškai ir išbaigtas.

Anonymous said...

Na battelship - tikrai neblogas, o ypac kine, o šiaip tai KIRAI, varyk į kiną į Gravitaciją, na tai tikrai (atsiribojant nuo visų klišių) kažkas tokio, dėl ko tą filmą vos pažiūrėjus kyla noras žiūrėti vėl ir vėl..