☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/10/10

CURSE 2: THE BITE

Nelabai jau pamenu apie ką buvo The Curse, senokai žiūrėjau, bet atsimenu tik, kad labai patiko, kaip matau ir pats iš savo recenzijos hehe. Negalėčiau atgaminti kas ten tiksliai buvo, bet galiu pasakyt, kad tikrai ne siaubiakas apie gyvates, kaip štai Satanaičio parekomenduotas tęsinys. Galima jį žiūrėti ir kaip atskirą filmą, tikrai nepajutau didesnio tęstintumo vaidmens, The Bite puikiai stovi ant savo kojų, kaip porimtis b-klasės eighties siaubiakas. O iš tiesų nesu matęs jau tiek ir daug siaubo filmų su gyvatėm.

Prasideda kaip kelionės istorija, daili porelė lekia per ameriką ir pasuka greitesniu keliu, o visi žinom ką tai reiškia. Tik šį kart visai ne kokie žudikai maniakai užsipuola veikėjus, o šlykščios besirangančios gyvatės. Viena jų bičui įkanda ir nuo tada ima dėtis keisti dalykėliai, reikalams vis prastėjant pagalvoju, kad šiuzetiškai kažkiek panašu į Cronenbergo Musę, o tai jau daug pasako, tad čia siužetą pasakot sustosiu.

Fainas filmukas, yra šmaikščių vietelių yra ir tikrai disturbing imagery, ypač gale kai prasprogsta visi šūdai. Dialogai kabina, veikėjai idomūs ir apskritai ta devinto dešimtmečio dvasia unikali labai gerai jaučiasi. Tiesa ties viduriu buvo kiek nuobodoka pasidarę ir kai baigėsi jau galvojau, kad pats laikas, tad gal ir nebus labiausiai rekomenduotinas seansas šiam helouvinui, bet kas mėgstat mažiau girdėtus b-movies su praktinių efektų monstriakais, ar paprasčiausiai bijote gyvačių, visai galite pabandyti.

6/10



No comments: