☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/10/10

THE BATTERY

Papuolė dar vienas nuostabus, naujas (2012) mažytis brangakmenis The Battery. Postapokalipsė, zombiai perėmę pasaulį, du draugai survaivoriai keliauja per Ameriką ieškodami ramesnių vietelių. Vienas labiau linkęs judėti, kitas apsistoti, tačiau abu neblogai sutaria, kad svarbiausia - išgyventi. Gyvenimas po zombių apokalipsės liūdnas ir vienišas, šie du vyrukai turi tik vienas kitą. Jie viens nuo kito pavargę, kaip visiems būna kai daug laiko praleidi su vienu žmogum, tačiau nors maži dalykėliai juos erzina, tačiau ir jie ir mes suprantam, kad jiems išsiskyrus būtų išvis ne pyragai.

Filmas žmogiškas, mielas, jei nebūtų tų zombių, būtų toks tiesiog road movie su gera muzika ir zjbs personažais. Abu vyrukai savotiški, tačiau abu galima suprasti, su abiem galima susitapatinti ir su duotomis aplinkybėmis sakyčiau jie visai neblogai laikosi. Susigalvoja pramogų, pamėto kamuoliuką, bendrauja, prisigeria ir panašiai, na ką manau ir darytų normalūs žmonės tokioje situacijoje. Jei kam svarbu, zombiai lėti, tokie kur net stiklo negali išdaužt, tačiau ne zombiai laiko šito filmo pamatą, o kaip jau sakiau - vaidyba, dialogai ir žmogiškumas. Žiūrėdamas vieną kartą stabdžiau nueit į tualetą ir labai nusiminiau pamatęs, kad jau beveik pabaiga. Prabėgo stebuklingai jaukiai, didžiausios simpatijos, vertas aukštesnių praeitų metų topų.

9/10

1 comment:

Unknown said...

Visiskai tau pritariu, kiras. Zombiai cia tik tam, kad isprovokuotu musu veikejus elgtis vienaip ar kitaip, be to, $6000 biudzetas nelabai ir leido pasireikst efektuose, kas tikrai filmui nepakenke, nes ne horrore jame esme. Gamtos vaizdai achujeni (viename interviu, rezisierius sake, kad butent tokia jo ir intencija buvo, kad filmuot ne sugriautus miestus ar kazka panasaus, o gamta, kuri anksciau ar veliau pasima kas jai priklauso), soundtrack'as veza, vaidyba ir dialogai tikrai realistiski, atitinkantys situacija ir leidziantys paciam susitapatinti su veikeju (kaip pats beje sakei). Minusiuka gal deciau del vietomis leto vyksmo (-10min. mano nuomone butu paverte ji tikru perlu). Vienaip ar kitaip, tik galiu pritart, tau, ir pasidziaugt siuo debiutiniu rezisieriaus ir visos komandos perliuku. Beje, ju planuose ir antra dalis, tik neaisku ar kada isvis dienos sviesa...