☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/06/23

DABBE: BIR CIN VAKASI

Panašu, kad mano vedlys į Turkišką horrorą Hasan Karacadag nelabai geba sugalvot kažką visiškai originalaus, tad vietoj to, kokybiškai performuoja kitų įdėjas. Kai pirmasis Dabbe faktiškai buvo Turkiška Kairo versija, trečiioji dalis - Džino incidentas, iš tiesų yra savotiškas Paranormal activity remeikas. Tiktai kol originalus amerikiečių serialas eina iš krašto, Bir Cin Vakasi, palyginus, gavosi tikrai įdomus ir savotiškas, susižiūrėjo tikrai neblogai turint omeny tai, kaip sušiktai nusibodęs jau yra tas pseudodokumentikos požanris.

Pradžioje erzina tas grynas rip offas, tokie patys kameros kampai, tie patys bajeriukai su prasukamu laiku ir virš lovos stovinčia merga, tačiau neilgai trukus įjungiamas tas egzotiškas, musulmoniškas prieskonis, kuris pataiso visus reikalus: korano demonai, apokalipsės pranašystės, baugaus džino sunaikintas kaimas, dokumentuojamas Bleiro raganos stiliumi ir atgrasūs vudu prakeikimo elementai, labai pagerina gana ilgą, dviejų valandų seansą. Jei visi remeikai būtų tokios adaptacijos savo kultūrai, tikrai būtų smagiau gyventi. Gaila mažai kas už Turkijos ribų turbūt ir susidomės šitu dalyku, nors naujoji Dabbe dalis, juntamai ryškiau orientuota vakarų paklausai.

Demonas apsėda žmoną ir mamą, name vyksta nemalonūs susidūrimai su tamsiosiom jėgom. Neviltis spaudžia vis labiau, tame tarpe yra ir gerų, tikrai kraupių scenų ir pigių, debiliškai atrodančių šūkavimų ir skaitmeninių pokšėjimų. Sumoje gaunasi vidutinis reginys ant pachmielo. Porą kart išgasdinęs, bet nebe toks žavingas, kaip, kad pirmieji egzotiški Karacadago filmai. Galas silpnokas, trukmė kiek per ilga, gal biški ir daugiau reiktų tobulėti, nei tik gerai permastyti holivudo išmislus, tačiau all in all tikrai ne šūdas. Visą filmą galima pasižiūrėti tiesiai iš youtube, net su angliškais titrais. Jei viliojančiai skamba amerikos įkvėpta, pusiau europietiška, pusiau musulmoniška egzotika, - gal ir verta pamėginti Džino incidentą. Pirmas dalis būt mačiusiam nėra būtina.

5/10

Treileris:


Pilnas filmas:


Dabbe2:


Dabbe:

No comments: