☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/06/14

V/H/S 2

Kadangi Paranormal Activity su naujom dalim jau gana smarkiai nusivažiavo, laikas pseudodokumentikos sostą užleisti kitam karaliui. Kas matė pirmą V/H/S jau žinos maždaug ko tikėtis, tik turiu pranešti džiugią žinią, kad tęsinys net gi pranoksta originalą. Įspūdžiai dar ryškesni, istorijos sultingesnės, nepaliaujamas gėris liejasi iš ekrano, kuomet galvoji "nagi, davai dar taip dabar padarykit - bus kone tobula" ir taip atsitinka, tai mažu mažiausiai ekstazė horroro mėgėjui.

Vėl turim panašų pristatymą, kuomet į paslaptingą namą su šnypščiančiais telikais įlenda porelė, neaišku ar legalių, seklių su kamerom. Kartu su moteriške žiūrime paranormalius namų vaizdelius, o tuo tarpu keisti dalykėliai vyksta ir už nugaros, bet svarbiausia čia ta kompiliacija. Beje, pats filmavimo stilius irgi pateiktas nenuobodžiai, sugalvota vis kitaip, idomiai ir dėl skirtingų priežasčių padėti kamerą į netikėčiausias vietas, taip gaunant labai įdomius rakursus. Ne šiaip, kad "o, mes čia filmuojam savo atostogas ir omfg kas čia dabar".

Pirma dalis apie bičą su dirbtine akimi, režisuota Adam Wingard (Home sick, A horrible way to die). Ligoninėj po nelaimės įstatoma akis - kamera, leidžia matyti daugiau negu žmogui skirta ir daugiau negu bet koks žmogus norėtų. Antras filmukas, - Bleiro Raganos kūrėjų, smagus ir liūdnas siužetas apie zombius. Kas čia itin idomu, tai, kad kamera pavyko pritaisyti pagrindiniam zombiui ant galvos, šito dar niekur neteko matyti. Trečias pasakojimas, kartu su dokumentinės laidos kūrėjais nuveda mus į Indoneziečių bepročių sektos irštvą, kur patogiai kaiptik užsibaigia jų apokaliptinis ritualas. Šitą deliverina kruvino ir achujėno boevyko The Raid režisierius. Ir galiausiai išdykusius amerikonus paauglius užpuola šiurpūs ateiviai, diriguojant Hobo With the Shotgun autoriui Jason Eisener!

Kietai, juokingai, kraupiai ir įtraukiančiai, sunkoka net apsispresti, kuri istorija man labiau patiko. Gal ta su sekta tokia stipriausia, bet iš tikro visos galingai pokšteli savo smarvę. Galiu tik tvirtai pasakyt, kad tęsinys geresnis už originalą, o tai jau ne šuns papas. Tikrai entertaining siaubo filmas, nors gal su kompiliacija ir lengviau išsisukt nei su pilnametražiu, bet kam rūpi, žiūrovui svarbiausia geras laikas ir ryškūs įspūdžiai. O potencialas šitai temai stiprus, taigi lauksim trečio ir tikėsimės, kad neišplers.

9/10



No comments: