☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/01/11

KILLER JOE

Dar sakyčiau šiltas, 2011-ųjų, Egzorcisto režisieriaus darbukas: Žudikas Džo.
Piktdžiugiška ir iškrypėliška Dalaso treilerių , "namukų ant ratų", atmatų gyvenimo momento istorija, kuomet jie sugalvoja nukneckinti sau artimą žmogų dėl, beje, ne tokios jau ir didelės, draudimo pinigų sumos. Nebūdami itin žvitraus proto rendekai pasiplanuoja gan atmestinai, nusisamdo neaiškų žudiką, užstatui palikdami savo sesutės nekaltybę ir ją pačią, viskas aišku gaunasi ne taip, kaip veikėjai tikėjosi, o mums (iš kitų nelaimių besijuokiantiems išsigimėliams kitoje ekrano pusėje) tuomet prasideda tikrosios linksmybės.

Pradžioje bežiūrint topteli kažkokių sąsajų su Devils Rejects, vėliau net prisimenu tokį šedevrą kaip Killers. Tai tokia detektyvinio trilerio istorija, pamažėle pervirstanti į absurdišką horrorą. Nepaisant to, kad yra daug dialogų, veiksmas vystosi gana nenuspėjamai ir tikrai prikolnai. Esam priversti žiūrėti ne itin malonius dalykus, tačiau niekad nedingsta kažkoks intelektualesnis humoro klodas. Originalesni bajeriukai tokie kaip tėvo bukumui pabrėžti pasirinkta frazė "tu net nesugebi pasakyti kiek yra laiko" arba žeminantis felacijos prievartos aktas su... skrudinta vištiena. To dar neteko matyti.

Labai rekomenduoju ciniškesniai publikai, juodojo humoro mėgėjams tai bus puiki pramoga. Dievobaimingesnį žiūrėtoją gali ir papiktinti, bet turbūt menka galimybė, kad būtent toks skaito šitą recenziją.
Filmas, kuriame nuo pat pradžių nė vienas veikėjas nėra šventas, visi yra 'geruliai', todėl galime mėgautis viskuo kas jiems nutinka, be jokios sąžinės graužaties. Amerikos skurdžių kriminalas, su stipriu beprotybės prieskoniu, ne etiškom scenom ir gera pikto humoro dūšia. Daugiau nežinau ką ir bepridurti, nuostabus, trenktas smurtinis pasivažinėjimais žmonių-šiukšlių gyvenimo kalneliais, jei jum skamba kaip jūsų vištos gabaliukas - nieko nebelaukit ir nebeskaitynėkit, štai jūsų šio vakaro seansas.

9/10




3 comments:

aiste said...

Ačiū!

Stano yra gaidys said...

gutt

Ghay buoy said...

Paziurejom vakar, labai nustebino