☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/03/26

RIKI-OH

1991-ųjų Honk Kongo kovinis filmas, taip pat sutinkamas, kaip King of strength ir The story of Ricky.
Martial arts tikrai nėra mano sritis, nelabai tuose vandenyse plaukiojęs, ne smarkiai ir nusimanau, tačiau savo laiku prasukdavau vidiake berniukiškų kasečių ir ši peržiūra, šiandien, buvo tikras šviežio oro gurkšnis. Sėdau žiūrėti šio filmo, nes daug kur jis minimas, kaip vienas visų laikų kruviniausių. Na paties goriškiausio titulo šiandienos kontekste gal ir nelaimėtų, bet kotletų yra tikrai gerų, mėsos taškosi gana nevaržomai ir svarbiausia - labai linksmai. Nebepamenu jau kada bežiūrėjau gerą Martial arts, su visu nuoširdžiu, tokiems filmams būdingu, idiotiškumu ir absurdiškumu, man, Rikio Istorija, - tikras savo terpės šedevras. Nežinau ar paantrintu žanro fanai, bet aš pavadinčiau jį "sūrinio" veiksmo-kino aukso gabalu. Taip, jis kvailas, taip jis nerealistiškas, bet jis toks būti ir neturi. Stebuklingas kino pasaulis leidžia mums išgyventi tai, ko realybėj niekad nebūtų, o tokia pramoga, kiekvienam vaikėzui labai vertinga. Kadangi ne mano daržas, tai į smulkmenas per daug ir nesileisiu. Turim herojų, uždaryta privatizuotam kalėjime, kuriame jis naudoja savo super-jėgą, kovai su niekšinga, korumpuota sistema. Veiksmo per akis, kraujo per akis, idiotiškumo per akis: absoliutus gėris.
Štai jum ištrauka, bendram vaizdui susidaryti. Dubliuota Anglų kalba, tačiau mano kopija, buvo tik subtitruota, kas manau yra daug geriau.

2 comments:

etc. said...

Sveikas, nezinau, kur cia tau rasyt reikia, tai parasysiu cia. Noriu pasiulyt pora filmu ir butu idomu suzinot tavo nuomone apie juos. Nezinau ar matei, bet bent tarp tavo apzvalgu neradau, tai stai:
Murder Party (2007),
Session 9 (2001),
Doghouse (2009),
Braindead aka Dead Alive (1992),
BubbaHo-Tep (2002).

-kiras- said...

Mačiau iš šitų tik Session9 ir Braindead. Sesija tai neįstrigo kažkaip, visai nieko nepamenu, gal reiktu dar pažiūrėt, o apie Braindead tai nėr ką šnekėt :) klasika, kultas, auksas, etc
Kitus pračekinsiu, dėkui