☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/10/21

AUDITION

1999-ųjų, režisieriaus Takashi Miike filmas. Ankščiau teko matyti jo Ichi The Killer, tas labai patiko ir šitas - tikrai ne mažiau. Tikrai super filmas visomis prasmėmis. Pasikaustęs kolega sakė, kad šis režisierius turi dar apie 40 gerų filmų! Tai bent neatrastas lobynas priešaky!
Audition - gal daugelio ir matytas, bet vistiek manau verta nors trumpai užtvirtinti, kad jis tikrai vertas įpatingo dėmesio. Žavus ir įsiurbiantis, pradžioje jausmingas ir net draminis, pamažu virstantis siurrealistiniu košmaru, labai blogu sapnu, o vėliau, net skaudžiai ir netikėtai išsigimstantis į lėtą kankinantį ritualą su tikra painiava galvoje, bet ne iš tų nemalonių, o tų kurios palieka vietos žaismingai intepretacijai. Be to, kad yra tikrai įdomus ir "skausmingas" jis netgi šiurpus nors vietomis neiašku ko. Lyg ir lauki, kad kas iššoks ir išgasdins, bet iš tiesų nė nenumanai kur tave nuves šitas filmas. Karčiai žemiškas tiek pat kiek ir mistinis, galu gale supranti jog vaikštai labai keistomis plotmėmis į kurias ne kiekvienam buvo lemta užsukt ;)
Man taip būna, kad kai kažkas labai sužavi tai iškart ir negali nieko daug pasakyti, kaip tik "oho", o gražūs išsireiškimai ateina vėliau. Tad tiesiog pasitikėkite - verta pamatyti šitą aukselį, jei dar nematėt, o kas jau matėt, manau mane supranta.

3 comments:

neocermus said...

tikrai geras filmas. Ypac tas maisas patiko :)

human garbage said...

jo, gera ta ,,kate maise":D

Anonymous said...

kitas takeshi miike darbas ... vienas anksteniuju jo filmu bet labai geras su puikiai tinkancia nekaltos memerginos vaidmeniai aktore