☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/10/23

100 FEET

Dar vienas visai naujas [2008] vaiduoklių filmas ir šį kartą netgi ne iš Azijos, o iš papraščiausios Amerikos ;D Jei norite kažko mistiško su taip vadinamasi "scares'ais", bet privengiat Azijietiškos egzotikos - čia vienas tų, kurie jums patiks.
Labai pagirtinas tuo, kad puikiai išlaiko įtampą, vietomis buvo netgi labai baisu, nors mintis gan paprasta, bet veiksmas išrutuliotas įdomiai, laikas su filmu pralekia greitai ir maloniai. Na jei malonumas jum yra nervų gadinimas prieš ekraną sugniaužus kumščius iš baimės, kaip man ;)
Istorija primena "Disturbia" - prasikaltusiai mergyčkai skiriamas namų areštas, kontroliuojamas aparačiuku pritvirtintu prie kojos. Nusikaltimas, tiesa, ne toks ir menkas - žmogžudystė. O nužudytojo vėlė (Su beveik "Helouvyno" siaubūno, Maiklo Mayerso, mordyte) laiks nuo laiko ateina įkrėsti herojei į kailį. Tačiau į kalėjimą ji grįžti nenori ir būdama stebėtinai drasi, lieka apsėstam name ir visaip stengiasi nemalonų įnamį išguiti. Už lango ją dar nuolat stebi asmeniškai įžeistas policijos pareigūnas, kuris matyt labai jau neturi ką veikti, nes stovi ten dieną - naktį. Jis vienas iš tų personažų, kurie atrodo itin kvaili, visiškai nesupranta kas vyksta ir nuolat gadina reikalus.
100 Feet - tikrai įdomus siaubiakas, kurį tikrai verta pasižiūrėti, bet turi ir itin siplnų vietelių. Siaubingai kvaila pabaiga, keletas žiojėjančių logikos spragų, keletas vaikiškai atrodančių epizodų. Tačiau vis dėl to sakote daugelis siaubo filmų kenčia nuo panašių bėdų? Na, teigiami "100 Feet" aspektai nusveria tuos kelis "šūvius pro šalį" ir vis dėl to įspūdis lieka geras. O už keletą scenų, net labai. Taigi drąsiai galima pasižiūrėti - laikas nebus išmestas.
Platesniam susipažinimui galite paskaityti dar vieną recenziją Lietuvių kalba, kurią parašė Slasher, štai čia ---> http://www.siaubas.lt/100-feet-2008/

No comments: