☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/10/01

AB-NORMAL BEAUTY

Yeah! dar viena jėgelė iš Brolių Pangų ["Gin Gwai", "Gin Gwai 2", "Bangkok Haunted" ir jei neklystu netgi dabar mūsų kino teatruose turi rodyti/rodo/rodė šių kūrėjų naują "Bangkok Dangerous" versiją, kas vistiek kažkiek maloniai stebina žinant mūsų tradicinį kino teatrų siūlomą meniu.]
"Ab-normal beauty" - labai gražiai padarytas. žavingas ir originalus trileris su dramos ir siaubo elementais. Jis pasakoja apie dvi mergyčkas (lezbietes?) besidominčias fotografija. Vieną dieną vienai jų "nusišypso" laimė užfiksuoti mirties kadrą ir vėliau ji pajunta nenumaldomą, nesveiką norą padaryti kuo daugiau šiurpių nuotraukų, kas pradeda vesti ne į gerą.
Labai gražiai atrodo montažo rezultatas ir labai gražus garso takelis, pridedantis filmui vos ne pusę viso žavesio. Deja, keliose vietose pajutau, kad imama vos vos persūdyti su tais vaizdo mirgėjimais ir per dažnu muzikos naudojimu, keitaliojimu. Tos vietos aišku paliko savo nemalonų skonį, kaip būna, kad su malonumu gliaudydamas saulėgražas užtaikai ant kažkokio šūdo saulėgražos lukšte ir nori jų sugriaužti daugiau, kad numalšint tą bjaurų skonį :) Tačiau manyčiau net ir su tais paslydimais kūrėjam pavyko išlaikyti lygsvorą ir šitas filmas vistiek - jėga. Buvo net keletas epizodų kur iš tos jėgos, net šiurpai ėjo ir ant kėdės atsilošiau :) tikrai labai vaizdingas, stilingas, nors vietomis ir keistokas (argi tai blogai?) ir stiprus must-see asian filmas.
Manau jau nepasididžiuosiu pasieškoti ir kitų šių kūrėjų darbų. O dabar ieškoksiu šito soundtreko.

3 comments:

human garbage said...

megičkos ne tik lezbiankos, bet dar ir pusseserės,kiek supratau iš konteksto:D jo, filmas tai toks šiurpiai gražus, tikrai daro įspūdį savo mirties estetika (beje, lietuvių menininkai šiuo atveju žymiai žostkiau pavaro nei ta nukapotas gaidžių galvas fotogtrafuojanti mergička:), tik galas silpnokas, sugadino visą įspūdį. Su tokiu negudriu ir akivaizdžiai perpantamu twistu toli nenuvažiuosi..

Anonymous said...

KIRAS, matei DAS EXPERIMENT?
Nevisai siaubo, bet tiesą sakant įtraukė labai. O pažiūrėjęs filmą manau visai norėsi sužinot apie pačią istoriją daugiau. O pasirodo viskas labai smakiai paremta tikrais faktais...

wiliuzl

-kiras- said...

Matęs. Geras.
Tik prie ko čia? :)