☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/10/29

ICHI THE KILLER a.k.a. Koroshiya 1


Kažkaip jaučiau, kad čia bus geras ir tik dabar imdb
perskaičiau, kad čia pagal komiksą. Gal tai iš dalies ir gali paaiškinti kodėl pastatyta taip smagiai ir su tiek visokių keistenybių. Šis filmas turi tris labai: labai žiaurus, labai keistas ir labai smagus.
Žiaurumas: Jau per pirmas penkias filmo minutes mačiau mafiją, smurtą - mušamą ir prievartaujamą moterį, vartojamus narkotikus ir tokią krūvą goro ir kraujo, kad nesimatė kambario sienų. Filmo pavadinimas tiesiogine to žodžio prasme išplaukia iš spermos (wtf?). Filme žiauriai ir ciniškai kankinama daug žmonių, vaizduojamas atviras smurtas prieš moteris ir vyrus, įskaitant prievartą, lytinių organų žalojimą, brutalų mušimą, išliejamos marios kraujo ir t.t. todėl eilinio žiūrovo nervai čia ne itin tinka.
Keistumas: Labai netipiški personažai, todėl visiškai nenuspėjami jų veiksmai. Dėl filmo originalumo visiškai nežinai ko laukti ir tikėtis, viskas skandinama tokiame absurde, kad kiekvienas momentas gali nustebinti. Baisiai keista jausmų mišrainė, kai tuo pat metu bandoma tavo kantrybė, esi juokinamas, šiurpinamas ir dar velniai žino kokie tavo mygtukai spaudomi. Filmui einant link galo išvis nebežinojau ką galvot. Labai sunku apibūdinti apie ką jis išvis ir kokio jis žanro.
Smagumas: Nepaisant viso hardcore violence filmas visgi yra labai smagus, įtraukiantis. Sunku atsiplėšti. Nežinau ar čia aš nesveikas, kad sugebėjau juoktis kai kuriose vietose, bet tikrai negalėjau susilaikyti. Humorą galima pavadinti juodesniu už juodą, o jo absurdiškumas tame, kad jis dažniausiai ne ten, kur žmonės įpratę juokauti... bet argi taip ne geriau? ;)
Likau sutrikdytas ir apžavėtas. Dar vienas azijiečių filmas, kurį manau pamatyti - būtina.

2 comments:

Benas Plentas said...

Ichi jap. reiskia "vienas". Killerio kostiumas turejo "1" ant nugaros. Cia as replikuoju i fraze, is kur pavadinimas plaukes.

Anonymous said...

ir vel takeshi miike, sic yakuza movie :)