☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2019/08/26

THE ENDLESS

Jei mėgstate sunkiai paaiškinamą, abstraktų horrorą arba fantastiką kuri neša sapno jausmą, štai jums naujas filmas iš Spring, bei Resolution kūrėjų. Apie pastarojo ryšį su Endless beje suvokiau tik bežiūrėdamas, nes čia yra visas epizodas, tiesiogiai įtraukiantis Resolution veikėjus su visa ta pačia trobele ir t.t. tuomet pradėjau galvoti "pala pala, tai jau kažkur labai matyta, ar tik tai nebus..."
Very nice touch.

O šiaip tai pasakaitė apie du brolius besilankančius keistoje, mirtį garbinančioje, sektoje, kurioje jiedu praleido vaikystę, bet tik dabar grįžę ima suprasti kas čia iš tiesų darosi.
Lovekrafto įtaka atvirai konstatuojama jau pradžios titruose, tad nutinkančios keistenybės per daug nestebina, tačiau patiko kaip subtiliai ir paprastai, neskubant nuvažiuota iki pat pabaigos. Be jokių pigių twistų, kuriems pagunda kilti galėjo nemenka ar pretenzingų nesąmonių.

Kartais tik dėl aštroko CGI ar kai kurių aktorių vaidybos apima toks jausmas, kad žiūrime pigią produkciją. Pirmoji filmo pusė yra gana lėta ir truputi ima nuobodulys, tačiau vėliau pagreiti įgauna greit ir smagiai ir pasibaigus jau net sunku patikėti, kad viskas išsisprendė taip greit. Tai gudri, bet ne išsišokanti fantastika, visai savo vietoj ir dėl to visai maladėc. Ne vienas tų filmų, kuriuos ilgai atsiminsiu, bet tikrai pakankamai originalus, turintis savitą atmosferą ir all in all vertas kokybiškai praleisto vakaro.

7/10


No comments: