☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2015/06/14

SPRING

Na štai (atodūsis) ir 1000-asis postas.
Sunku net patikėti, kad tiek laiko užsiimu šita nesamone. Devyneri metai! Per tiek laiko jau ir padorų vaiką galima užauginti.
Ačiū visiem, kas paskaito ir palaiko, ačiū už rekomendacijas ir paskatinančius žodžius. Tai tikrai yra svarbu, tai leidžia tobulėti ir neapleisti šio reikalo. Liūdniausia tik, kad nieks už šitas recenzijas nemoka pinigų (hehe), tačiau visos tikros pastangos gyvenime kažkaip atsiperka.

Per šitą blogą susilaukiau ne tik palaikančių komentarų ar žinučių, tačiau ir sutikau naujų, įdomių žmonių, atradau tokių filmų, apie kuriuos kiti ir girdėję nėra. O gal vieną dieną ir sulauksiu pasiūlymo vesti Videokauką! :) kas gali žinoti, ar ne? Per šitą laiką Kiras Horror atrodo jau tapo neatsiejama dalimi mano gyvenimo ir kol žmonija nesunaikins interneto, ketinu rašyti ir toliau. Ir nors rašau atrodo daugiausiai sau, vis dėl to nieko čia nebūtų be skaitytojo. Nors ir negausaus, tačiau ištikimo ir suprantančio. Ačiū jums, brangieji *

Dabar nusivalom snarglį ir einam prie filmo. Norėjau aprašyti nors kažkuo ypatingą filmą tūkstantojo posto proga ir daugmaž tikrai pataikiau ant simboliškai originalaus dalyko. Spring tai lyg romantinė drama / komedija su siaubo ir mokslinės fantastikos viduriais. Įsivaizduokite Before Sunrise sumaišytą su Lovecraftu.
Jaunas Amerikonas, aptalžytas tėvų mirties, atskrenda į Italiją, kur sutinka žavingą moterį, apsukančią jam galvą. Ne už ilgo ne tik nujaučiam, bet ir įsitikinam, kad su ja kažkas yra negerai, bet sunku pasakyti kas ji: vampyras, vilkolakis, ateivis? Filmas originaliai ir smagiai išnaudoja šitus kabliukus, žaidžia jais ir nori tu to ar ne, sugeba nustebinti keistoku, regis dar niekad nematytu, žanrų ir išmislų, kokteiliu.

Dėmesį nuo pat pradžių pagauna realistiškas žmonių elgesys, dialogai ir situacijos, dėl to nesunku veikėjus pajusti ir su jais susigrętinti. Nuo to, kad viskas startuoja gana realistiškai, po to tik dar stebuklingiau atrodo, kai užgaunami fantastikos motyvai ir net siurrealistinės pasakos nuotaikos. Pagrindinis filmo trūkumas gal būtų tas, kad jis gaunasi kiek per saldus ir didelę laiko dalį tikrai atrodo jog žiūri romantinę komediją, tačiau aš labai vertinu kūrėjų drąsą ir meistrišką pastatymą. Vizualiai ir garsiškai filmas ko gero nepriekaištingas, na o ar jums priimtinas toks siaubo ir melodramytės miksas - teks matyt patiems pasižiūrėt, kad nuspręsti. Man tai pasirodė labai šiltas ir inovatyvus filmas, su nuostabiai nufilmuotais Italijos vaizdais ir jausmais, dėl kurių šito filmo tikrai greit nepamiršiu. Graži drama, geras humoriukas ir išradingi horroro elementai, padaro Spring unikalia peržiūra, verta ypatingą numerį turinčio posto.

8/10

6 comments:

Anonymous said...

ačiū tau, vienintelis lietuviškas blogas, kurį skaitau :) gyvas, reguliarus, įdomus :)

Anonymous said...

Rasyk rasyk, turbut jau kokius sesis metus kaip skaitau. Ir dar kart pasikartosiu, tavo rastai apie filmus taip pat idomus kaip ir patys filmai. Aciu.

Anonymous said...

labas Kirai :)

:) Seku tave daugiau nei penkmeti. Esu is tyliuju sekliu - manes nesimato, nesigirdi, bet as esu ir skaitau! Tikiu, kad tokiu yra ne vienas ir ne du. Taip kad keep going!


Ir didelis dekui uz bloga - kaskart emocinga ir taiklu. Ir "kiriskai" savotiska.

Anonymous said...

Daug gerų filmų per šitą blogą pamačiau, neapleisk reikalo, pagarba!

Unknown said...

Ačiū Kirai! Manau tu tikrai vertas būti nauju videokauku ir tikiuosi ši tavo svajonė taps realybe.
Aičū dar kart !

Anonymous said...

:) tikimės kad ir toliau tęsi savo rašymą!