☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2015/06/01

KUNG FURY

Belieka tik apgailestauti, kad po abejingų nepalikusio treilerio, fanų sumestom babkėm suręstas filmas, tesigavo trsidešimties minučių ilgio. Dešimt milijonų peržiūrių youtube, vos per kelias dienas, kalba už save ir manau kūrėjams dabar atsiras daugiau pinigų ar bent jau jais tikintis remėjas/investitorius, kuris padės įgyvendinti tokią ar panašią, pilnametražę new-retro viziją. Aš tarkime tikrai eičiau į kiną ir paskui save tempčiausi visus savo draugus, nes ką jie čia padarė, yra kažkoks šedevras, arba kaip lietuviškai sakoma "instant-klasika".

Žiūrėdamas braukiau džiaugsmo ašarą iš laimės, dėl to kaip čia viskas gerai ir iš liūdesio, kad tuoj šitas gėris baigsis. Žiūrėjau jau porą kartų ir manau žiūrėsiu dar ne kartą. Kung Fury idealiai pagauna tą nostalgišką stilių ir nuotaiką, tiek pašiepiančią senų veiksmo filmų estetiką, tiek atiduodančią jiems begalinę meilės duoklę. Abejoju ar galima tai vadinti "parodija", čia visiškai naujas stilius, besivystantis iš nuoširdaus žavėjimosi '80-ūjų kultūra ir vaibais. Dabartinės technologijos leidžia mums pamatyti tuos svajonių kūrinius, kokius tuomet galėjome tik įsivaizduoti.

Per trisdešimt Kung Fury minučių pamatysite ne tik super-nostalgiškų saulėlydžio, bei naktinio miesto spalvų derinį, girdėdami idealiai tinkantį synthwave garso takelį. Čia gausybė gero humoro, drąsiai parodytos, beprotiškai smagios, logikos dėsnius laužančios veiksmo idėjos, maišas gerų dalykėlių, tokių kaip papingos vikingės su uzi, lazeriais iš akių šaudantys dinozaurai, dujokaukėmis aprengta nacių armija, kelionės laiku ir tai tik lašas jūroje. Absoliutus džiaugsmas regėti tokį drąsų, nuoširdų ir skoningai išdirbtą nežabotos žmogiškos fantazijos produktą, kokio turbūt nemačiau nuo Hobo with a shotgun. Tikiu šito stiliaus ateitim, linkiu jam visapusiškos sėkmės ir einu ant repyto klausytis tokių grupių kaip Power glove, Mega drive bei Miami nights 1984.

10/10

No comments: