☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2019/08/10

THE HOLE IN THE GROUND

Nedidelio biudžeto, šiemetinis airiškas (būtent tai ir paviliojo) siaubiakas, kuris vietomis žiūrisi ir veikia visai neblogai, o kartais smarkiai smukteli kvailyn ir visą laiką taip ir laviruoja ant kažko visai cool ir kažko nepavykusio, ribos. Atrodo, kad du žmonės būtų jį rašę ir nuolat pyktųsi dėl dėmesio centro pozicijos.

Mama su sūnumi atsikrausto į atokų, miškų apsuptą namelį ir sūnus pradeda keistai elgtis. Momentais būna visai baugu, bet įtampa nuolat sulaužoma kokiu nors gėdingu išpuoliu ar scaresu. Hitlerjungendo-berniuko įvaizdis truputi kelia juoką, kaip jau matote iš plakato - labai daug klišių. Vienos panaudotos tinkamai, kitos skausmingai lievai. Taip pat be galo daug nuspėjamų elementų, kai kurie tęsiasi net per visą filmo eigą, na tačiau bent jau pabaiga nebloga. Laisvai galima buvo riebiau susimauti.

Manau čia būta gerų minčių ir potencialo, bet pagrindinė filmo bėda, kad jis darytas kaip labai rimtas ir kai kurių momentų išpildymas tiesiog netraukia prie pradžioje neblogai kurtos atmosferos. Gal geriau žiūrėtųsi, jei būtų įdiegta truputi daugiau intencionalaus Evil Dead tipo juodo humoro. Na dabar tiesiog lengvai erzinanti vidutinybė, kuri seanso metu verčia garsiai replikuoti ir prunkščioti. Bet gal kam nors prie alaus būtent to ir reikia.

5/10


No comments: