☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2015/06/14

SIGHTSEERS

Savotišką stilių ir humoro jausmą turinti britų juodoji komedija, apie porelę keistuolių, išsiruošusių į road tripą po angliją. Pradžioje personažai atrodo, kaip gana kuklūs, paprasti, gyvenimo paskriausti žmogeliukai, tačiau praleidus su jais daugiau laiko, suprantame jog tai šlykštūs, ciniški ir juokingi puspročiai, su kuriais šita kelionė tikrai nebus nuobodi.
Nepasakyčiau, kad filmas yra labai juokingas, kaip pristatoma, štai ir ant plakato, tačiau visi žinote, kad britai turi gerą ir savotišką humoro jausmą, tad tokių "specifinių" gerų momentų čia tikrai rasite.

Sarkazmas įdomiai pamaišytas su gan ramiais, ambientiškais epizodais. Originalūs išsireiškimai dialoguose ir ekscentriškas elgesys erzina ir žavi, antroje filmo pusėje vienu momentu net pagavau tokį mini Devils Rejects vaibą, kuris labai nudžiugino, tačiau jau po peržiūros, visas bendras produktas neatrodo vertas dangiškų pagirų. Sightseers yra kažkiek išsišokėliškas ir tikrai savotiškas, tačiau ar tikrai ilgai jis išliks mano galvoje? Nors keistai ir prikolnai parodyta, pati istorija nėra baisiai ypatinga, o bepročiai ir jų darbeliai ne tokie ir įspūdingi ar akiplėšiški, kaip galėjo būti. Tai tiesiog pakvaišęs, kruvinas kelionių filmas, su specifiniu ir, deja ne visada suveikusiu, anglišku humoru. Visvien geras laikas.

7/10

1 comment:

Unknown said...

noreciau parekomenduot australu ,,these final hours'', jei dar nematei. efektu minimum, bet psichologinis smugis garantuotas, bent jau man. paliko tikrai gera ispudi. butu idomi tavo nuomone.