☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2015/05/20

MAGGIE

Zombinė drama su Švarcu? Kam galėtų būti neįdomu?
Man. Ir aš myliu Švarcą. Tačiau vieno žymaus aktoriaus negana šiam filmui ištraukti... Į dienos šviesą - taip, bet ant siaubo garbės pjedestalo - toli gražu.

Zombių apokalipsės pradžia, infekcija puola ne taip greit, kaip mes dabar pratę, o suėda sąmoningą žmogų skaudžiai ir po truputį. Pradžioje gangrena, vėliau akys, po to alkio atsiradimas ir t.t. kol vieną dieną su tavim nebesusišnekėsi.
Arnoldas čia vaidina tėvą, kurio širdis dūžta žiūrint kaip jo užkrėsta dukra pamažu klimpsta į tą zombinį reikalą. Ne koks jausmas žinoti, kad kažkada, po dviejų savaičių turėsi įsegti kulką savo vaikui į kaukolę.

Šitas nuolatinis, skausmingas nerimas ir yra filmo stuburas. Tiesa, tam net nereikia apokalipsės ar super-maro. Užtenka ir gyvenime įvairių ligų ar nelaimingų atsitikimų, kurie priverčia žmones beviltiškai stebėti, kaip jų mylimieji kankinasi ir nyksta, be vilties pasveikti. Tai nenuginčijamai siaubingas potyris ir būtent jo pojūtis daro šitą filmą žiūrimu, rimtu ir vertu dėmesio.

Ne Švarcas, kurio vaidmenį čia galėjo atlikti bet koks kitas pagyvenęs dėdė ir deja nė vienas kitas aktorius. Aktoriai man pasirodė pilki ir neįtikinantys, tarp veikėjų nėra jokios "chemijos", visiškai nepajaučiau nei pamotės, nei dukros, nei tų jos "draugų", atrodo atsitiktiniai žmonės kalbasi apie nieką, siaubo elementas smulkutis ir nykus, galiausiai ima erzinti tie dirbtinai pilki filtrai ir t.t.
Mes suprantame, kad tai skausmingas pasakojimas apie ligą, tačiau negalima pusvalandžio verto scenarijaus šitaip tempti iki pilnametražio filmo.

Buvo taip neįdomu, kad dvi peržiūros vos netapo trimis. Turėjau prisiversti pabaigti, tiesiog taupydamas savo paties laiką. Nebuvo nei smagu, nei įdomu, nei gražu. Teko motyvuotis tomis mintimis apie valią gyventi, apie nepasidavimą iki paskutinės akimirkos, apie neišvengiamybės suvokimą, artimo branginimą ir panašiai. Visa kita, nuoširdžiai sakau, yra nuobodus mėšlas ir net tie zombiniai momentai atrodo prastai, pigiai ir atsumiančiai. Geriausių atveju "straight-to-dvd" reikalas, yra tikrai geresnių filmų, tiek apie ligas, tiek apie zombius, tiek apie Švarcą.

4/10

No comments: