☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2015/05/11

INFINI

Neblogas, naujas, mažo biudžeto mokslinės fantastikos filmas tiems, kam patinka kosminiai, tarpdimensiniai, teleportaciniai ir panašūs siaubai.
Scenarijus ko gero parašytas buvo stipriai, tas jaučiasi visą laiką, idėja pagvildenta irgi, ne iš piršto laužta ir sakyčiau istorija visai nepašvinkus. Vaidyba įtikinama, aktoriai atsidavę ir su turimom priemonėm spėju padaryta, kad atrodytų, kaip įmanoma geriau: patalpos, veikėjų išvaizda, šviesos, kraujo ir kiti spec. efektai, bei apskritai montažas ir filtriukai. Jaučiasi, kad intencijos pačios geriausios... bet.

Kad ir kaip nesinorėtų prie to kibti, vietomis skausmingai švietė suveržto biudžeto skylės. Kažkas neparodoma iki galo, kažkas paliekama nusipiešti pačiam. Įsivaizduokit, vyksta susišaudymas, o mes jo nematome, bet matome jo švieselių atspindžius ant besislepiančių veikėjų veidų. Kažkas gal tiesiog atrodo kvailokai, tarkime veiksmo mačiusios, "pradriskę" maikės. Veikėjai kartais pasidaro tokie per daug išprotėję, lyg norėta stipriai kabint žmogiškas emocijas, bet gal kiek per daug? Rimti užmojai, bet rodos ne visi pagal kišenę.

Manau filmui būtų buvę į naudą, jei jis būtų kiek trumpesnis. Dabar turime beveik dvi valandas ir prisipažinsiu vidury apimė miegelis ir teko nusnausti. Gal dėl to, kad viskas vyksta tose pačiose uždarose patalpose. Manau jei tas babkes būtų sukišę į pusvalandžiu trumpesnį reginį, atrodytų kokybiškiau, tačiau ir dabar nėra labai blogai. Žiūrisi tikrai daugmaž maloniai ir dar kart džiugu, kad kažkas labai rimtai daro tokius dalykus. Tebūnie su tuo ką turi, bet daro iki galo ir rezultatas vienaip ar kitaip sudomina, įtraukia ir bent dalį žiūrovų tikrai sužavės. Man asmeniškai - geriau nei vidutiniškai, bet dar ne "oho" ir greit pasimirš. Stiprus šešetas arba silpnas septynetas. Vertas žiūrovų palaikymo vien tam, kad tokie kūrėjai gautų didesnius biudžetus ir tada gal apšiktų visus holivudo šulus.

7/10

No comments: