☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/10/02

UNDER THE DOME [Season 2]

Vajė kaip liūdna, nemaniau, kad galima taip greit nusiristi nuo įdomaus ir intriguojančio veiksmo iki tokio neprofesionalaus, vaikiško, nemokšiško "tep lep". O kur dideli vardai! Kingas, Spylbergas! Jūs norit man pasakyti, kad čia kino ir siaubo literatūros genijų produktas? Vos antrasis sezonas visu gražumu parodo, kaip nereikėjo dirbtinai ištempinėti tos pirminės idėjos iki daugiasezoninio, pinigų darymo bullshito. Keikdamasis ir prunkšdamas turėjau peržiūrėti dar tryliką serijų, vien tam, kad tiesiog pamatyti kuo baigsis... antrasis sezonas !

Kiekviena serija kvailesnė už kitą, veiksmas neįtikėtinas net pasakai, personažai atsiranda ir dingsta be didelės priežasties ar emocinio nuspalvinimo, aktoriai atrodo net nesistengia, nors kas jiem belieka kai siužetas toks idiotiškas ir padrikas. Kartais apima toks jausmas, kad stebi repeticiją, trūksta tik lapų su tekstu rankose. Siužetas mums nuolat yra paaiškinamas monologu ar dialogu, "dabar vyksta tas ir tas", "taip yra dėl to ir ano". Personažas gali persimainyti iš gero į blogą ir atvirkščiai, tris kartus viename epizode, kiti personažai tuo tarpu apie tai pamirš po penkiolikos minučių, kaip auksinės žuvelės.

Visa tai betkaip suręsta, kad kaip kortų namelis išsilaikytų luošas, girto žmogaus užrašytas siužetas. Antrame sezone Under the dome tapo paprasčiausia fantastine nesamone. Net kaip žiuralas prie maisto jis sugeba suerzinti ir papiktinti savo buku nemokšiškumu ir nusispjovimu į bet kokią kokybę. Įdomu tik pamatyti kaip pasiseks pažįstamiems personažams, ką dar jiems sugalvojo šitie suklupę tverėjai. Galu gale pareiškiama, kad viskas įvyko per dvi savaites, o tada suprantame, kad serialas nesibaigė. Trūksta išmonės man nupasakoti visą šitą atsilikimą. Vargeli, aš nenoriu dar vieno sezono. Žinau, kad turbūt žiūrėsiu, nes jau pradėjau, bet šiuo atveju tai prakeiksmas, o ne dovana. Jei dar neprasidėjot, geriau ir nesiterliokit. Čia kaip koks gražus vaisius, iš vidaus sukirmijęs.

2 comments:

Unknown said...

tik dvi serijas sugebejau istvert

Sejanus said...

Pirmas sezonas buvo pakenčiamas, bet lyginant su Kingo knyga - paskutinis mėšlas. Jei antras sezonas dar blogesnis, tai nenoriu net žinoti ką jie ten padarė...