☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/09/10

EDGE OF TOMORROW

Pykšt pokšt! Norėčiau pradėti nuo to, kad Tomas Krūzas yra lopas ir man nepatinka. Dėl to mane erzina, kad jis vaidina naujuose, didelio biudžeto fantastiniuose filmuose. Aišku ir ta fantastika atitinkamo lygio, pabaigus byrėti visiems blizgučiams nugrimzta užmarštin, tačiau nejau nėra jokio kito pagyvenusio vyriškio holivude, kurį būtų galima įvilkt į roboto kostiumą prie žalio ekrano? Dėl pagrindinio vaidmens ir labai šlykštaus treilerio tikrai nesitikėjau iš filmo daug. Maniau bus kaip Oblivion ar dar blogiau, kur pradžioje įspudis lieka tikrai neblogas, o vėliau pamąsčius išlenda visos išmatos.

Tačiau bežiūrint šitą skaitmeninę trydą, dar kart supratau, kad nereikia pramoginių, popkorninių filmų lyginti su intelektualia moksline fantastika, o poto puršktauti kaip čia kažkas buvo kvaila, nelogiška ar per-daug-patogu scriptui. Pramoginiais filmais reikia mėgautis tol, kol juos žiūri, gana primityviam lygmenyje, kaip kokiu kūnišku malonumu. Iš esmės gal tai ir yra tokia video-masturbacija smegenims, padedama į šalį vos iššovus paskutiniams saliūtams. Taigi jei imant šitą filmą vien tik kaip pramogą, pramoga puiki ir man negėda pasakyt, kad buvo tikrai labai smagu. Be alkoholio.

Svajojot kada nors, berniukai, apie tai, kas būtų jei gyvenime būtų continue, kaip kompiuteriniam žaidime? Kreti sau ką nori ir užsimušęs vėl pradedi veiksmą iš naujo, toje pačioje vietoje. Oi ko aš pridaryčiau, jei būčiau užtikrintas, kad nebus jokios atsakomybės... Fantazija lėktų toli, bet čia ta švilpiko diena Kukurūzui išpuolė ne kokia, - jis turi eiti į futuristinę d-dienos versiją ir prancūzijos paplūdimyje susikauti su fantazijos stokojančių žmonių, kompiuteriu nupaišytais, ateiviais-kalmarais-robotais. O tada pif paf, bum bum, pykšt pokšt, tralialia, robotai, juokeliai, meilės romanėlis, dega Londonas, skęsta Paryžius, pasipila visokiausios smagios ir liūdnos klišės, o tuo met filmas baigiasi, itin nuspėjamu happy endu. Gerai įtėškūs kraujo gal būtų galima buvę išlaužti Starship Trooperišką sarkazmą, tačiau deja.

Po pastarosios pastraipos turbūt turėčiau pilti labai nekokį balą ir išpeckiot viską rudom spalvom, tačiau stop. Negalima sakyti, kad filmas yra šūdas, jei jį žiūrėdamas apturėjai puikų laiką! Kas paskaitot šitus reviuvzus, žinot, kad nesu nosį užraitęs, gudrus, 'daug išmanantis' kino snobas ir dažnai vertinu pramogą vien už ją pačią. Kad ir koks tūpas ar žaislinis būtų tas Edge of tomorrow, kad ir koks durnas lopas būtų Tomas Kruzas, kad ir kokie neoriginalūs ir pilki būtų tie kompiuteriniai padarai, gera pramoga pažadina manyje vaiką. Vaiką, kuris moka džiaugtis paprastais dalykais. Ir vaikai nejaučia gėdos, kad jiem džiaugsmą teikia, kažkas labai paprasto ar net prasto, jie tiesiog viso to dar nesugadinti ir džiaugtis moka. Dėl to ir aš džiaugiuosi šitu seansu, gaila tik, kad uberšūdinas treileris atbaidė nuo kino teatro.
Kai norėsit tuščiagalvės, bet smagios pramogos - Tomas Krūzas jums padės visados!

7/10

No comments: