☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/10/21

COHERENCE

Naujas, šaunus, man nepažįstamo režisieriaus, itin mažo biudžeto, bet meistriškai padarytas, išradingas science fictionas. Dar vienas geras pavyzdys, kaip dialogai, geras parašymas, režisavimas ir montažas padeda sukurti šedevriuką ir be milijonų dolerių. Nors veiksmas vyksta praktiškai vienoje vietoje, visą laiką buvau sukaustęs dėmesį, kartu su personažais spėliojau kas vyksta, kikenau iš juokučių ir drebėjau iš nerimo baugiuose momentuose. Ko gi dar tada reikia?

Virš žemės skrieja kometa, tuo tarpu burelis draugų ir pažįstamų susiburia draugiškai vakarienei. Pradžioje sugenda telefonai, dingsta internetas, vėliau elektra, na, o tuomet prasideda keistesni dalykėliai. Visoje gatvėje tamsu išskyrus namą už poros kvartalų. Pora personažų išeina pasižiūrėti ar anie neturi veikiančio telefono. Kai grįžta - papasakoja, kad anas namas, - velniškai panašus į šitą.

Labai smagu matyti, kad pastaruoju metu vis daugiau atsiranda drąsių kūrėjų, nebijančių perkelti savo drąsias įdėjas į ekranus, net ir be didelių lėšų. Rekomenduoju kam patiko tokie panašūs, kuklesni, bet žiauriai protingi ir atmosferiniai filmukai, kaip: Another earth, Primer, Triangle, Man from the earth (kurio bbž dėl kokių priežasčių nesu aprašęs šitam bloge), The Signal ir t.t.
Jei norisi kažko vaizduotę žadinančio, smegenus judinančio, arba fantastinio, bet gudresnio ir labiau intriguojančio, nei kažko nujausminančio specialiųjų efektų pliūpsniais.

8/10

No comments: