☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/08/24

DEAD SNOW 2

Tikiu ne aš vienas buvau labai excited, kai pasirodė Dead Snow tęsinio traileris. Tikrai buvo gan malonus netikėtumas, kad tokia smagi norvegiška nesamonė apie nacius-zombius vėl grįš į mūsų ekranus. Laukėm, laukėm ir sulaukėm. Siaubo komedija smagi, originali, tačiau deja iki pirmtako trūksta nemažai. Jei pirmasis filmas ėjosi sklandžiai, juokingai ir puikiai kaip per kokį goro sviestą, čia daugiau jaučiasi kažkokių elementų sulipdimo trūkumų ar kartais net vietų, kuomet skauda nuo awkwardneso.

Geras užmanymas, tas visas drąsus priėjimas su magiškom galiom, rusų prieš vokiečius mūšio atkartojimu ir t.t. Tikrai smagu, bet labai nepatiko kai kurie veikėjai. Tarkime tas pritemptas "nerdų" būrelis, kur matosi, kad aktoriai visai ne nerdai, bet užsidėjo netinkančius akinius ir vis mėgina cituoti Žvaigždžių Karus, atrodo nei šiaip nei taip. Ne juokinga, o tiesiog kažkaip nepatogu. Daug tokių juokelių kurie gal pasiklydo vertime ar specialiai turėjo būti tokie awkward, bbž, bet man kažkaip sunkiai sulindo.

Tačiau nepaisant to, yra ir tikrai gero humoro. Scena su laikraščiu, OMG kaip klykiau. Dar smagiai pasižiūrėta į tuos smurto kine tabu, kur nevalia užmušti kūdikio, invalido ar panašiai. Tad su tais gerais ir prastesniais ingredientais gaunasi toks gana pusėtinas daiktas. Kartais juokinga, kartais nelabai, kartais tikrai įdomu, o kartais paprasčiausiai galvoji 'kas čia per nesamonė'. Trečią žiūrėt jau biški tingėčiau tai gal norvegai šitie jau geriau imtusi ko nors kito, yra tikrai geresnių horror komedijų out there, bet su alum ir pora draugų manau vistiek verta pasismaginti, jei patiko pirmoji dalis. Sieg heil!

6/10

No comments: