☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/02/16

ROBOCOP (2014)

Po Total Recall remeiko, kažkaip nieko gero nesitikėjau, kai išgirdau, kad pagaliau tikrai perstatinės Robokopą. Nuėjau taip pat su nekokia išankstine nuomone, galvojau "nu nu, parodykit ką pridirbot", reitingas 'nuo 13 metų, tėveliams leidus', bet vistiek buvo kažkaip smalsu. Gal dėl tų menkų lūkesčių, o gal dėl to, kad tikrai neblogas tas remeikas, apturėjau visai gerą laiką. Sakykit ką norit, bet filmas tikrai turi gero veiksmo, stipresnių emocijų, kaip boevykas kabina net ir keletą filosofinių klausimų, kas yra tikrai šaunu. Taip pat atiduoda duoklę ir originalui tam tikromis užuominomis ar elementais.

To žostko Verhoviniško smurto gal trūko vietomis, bet tarkime matyti Merfį "išardytą" tikrai buvo kažkiek nemalonu/kraupoka, tad sakykime kiek cenzas leido - smurto pakako. Labiausiai nepatiko galas, kažkoks antiklimaksiškas pirstelėjimas ir prastas pankrokas titruose, bet visa kita tikrai smagiai padaryta, kad kine pasižiūrėti pagirioms. Amerikonų autoironiškas patriotizmas, visokie krūti robotų judėjimo garsai, net ir tas juodas jo kostiumas neatrodė labai blogai. Sakyti, kad senam neprilygsta gal net nereikia, tai nelabai lyginami dalykai. Yra naujas Robokopas ir senas Robokopas. Jei nesitikėsite daug, galite visai nudžiugti nuėję į kiną. Kažin ar dabar pasipils ir tęsiniai?

7/10

1 comment:

Anonymous said...

Blin. Vakar vakare sužiūrėjau aš šitą. Galvoju pačilinsiu prieš miegą, bajaviko jėgos pasikrausiu. Nu skaičiau aš prieš tai tavo recenziją, skaičiau..užsiminei apie pabaigą..bet blet, kad bus tokia fantazijos impotencija, tai man net nesišvietė. Nafik.

--mykolas--