☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/02/12

OUR ROBOCOP REMAKE

Į mūsų kinus jau atpupsėjo naujasis, modernusis, robokopas, tačiau kas dar nespėjo nueiti (kaip aš), arba nė neketina eiti, nes gaila pinigų, ar yra skeptiškai nusiteikęs, gali paskanauti šituo nepriklausomų kūrėjų sulipdytų reikalu, kurį galima būtų pavadinti - antiremeiku. Pasipiktinę tokiu atgrubnagišku klasikos žadinimu, įvairūs režisieriai, mėgėjai ir animatoriai sujungė jėgas ir paremti entuziastingų žmonių pinigėliais iš trumpų, unikalių scenų, perinterpretavo ir pervaidino visą originalų filmą, taip sukurdami tokį namudinę, parodijinę, žaismingą, frankenšteino pabaisos Robokopo versiją.

Paimkite '87-ų Verhoveno originalą, sukapokite jį į 60 scenų, kiekvieną tų scenų duokite jaunam, drąsiam, ne itin turtingam, tačiau šmaikščiam kūrėjui ir žiūrėkite kas bus. Viską surinkę, kaip puzlę sudėliojame scenas į vietas ir turime - Our Robocop Remake. Kaip ir galima tikėtis, kai kurie segmentai smagesni už kitus, kai kurie daugiau meniški ar įdomūs vien savo padarymu. Technika koreliuoja įdomiausia, nuo stop-animacijos iki tikrai profesionalaus kino, nuo šokio meno iki dailioškės lygio video-eksperimentų ir panašiai. Puikiai žiūrisi ir visai neprailgsta šitas beveik dvi valandas trunkantis sumuštininis eksperimentas, nevengiantis pašiepti tiek "modernų" remeiką, tiek ir "source materialą".

Svarbiausia viskas padaryta su nuoširdžia meile ir užsidegimu. Minusas gal tik toks, kad kompiliacija skirta grynai užkietėjusiems robokopo fanams. Jei nemokate originalaus Verhoveno filmo mintinai, veikiausiai jums čia pasirodys "kažkaip be ryšio". Aš kadangi labai mėgstu, myliu ir kiekvieną scenelę atpasakočiau nubudęs vidury nakties - apturėjau gerą kvyktelėjimą. Jei kas dvejojate siūlau pasižiūrėti vieną esminių segmentų - sceną su prievartautojais. O šiaip visas filmas guli vimeo, tik imk ir žiūrėk. Žemiau treileris. Antiremeikas internete. Remeikas kinuose. O originalas - dvd spintelėje, vis laukia tos 58-os, girtos, peržiūros su draugais. http://www.ourrobocopremake.com/ Have fun!

8/10

No comments: