☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/02/24

+1

Plius vienas yra naujas fantastinis filmas, režisuotas to paties bičo, kuris padarė visai neblogą Last house on the left remeiką. Originalus sumanymas: keisto nutikimo metu, dideliame vakarėlyje atsiranda visų antrininkai, po vieną kopiją kiekvieno žmogaus. Šie "dopelgengeriai" yra tie patys žmonės ir panašu tiesiog iššoka per kažkokią laiko skylę, tarkime viskas vyksta keliomis minutėmis ankščiau, tik dar kartą. Kartojasi veiksmai, nuotaikos, net muzika (?), taip pat jie vieni kitus mato ir turi kažkaip reaguoti. Su tokia smagia idėja fantazija iškart įaudrinta ir nors prasideda gana šauniai, skaudu žiūrėti kaip viskas vėliau tragiškai sumauta.

Negelbėjo nei kraujas, nei papai (nu gerai, papai gal biški gelbėjo haha) ir gavosi vistiek kažkokia tūpa pusiau komedija vaikams. Čia vaidina toks vaikaveidisThe Purge ir regis ta pati formulė jį pasekė ir šitam filme: "puiki idėja - šūdinas pastatymas". Nežinau kodėl su ryškiai suaugusiems skirtom smulkmenom nutarta eiti paauglių komedijos taku. Filmas feilina tiek kaip siaubiakas, tiek kaip fantastika, kai nutikus tokiam įdomiam reiškiniui herojai vistiek rūpinasi kaip čia geriau papisti pyragą ar susitaikyti su merga. Toks elgesys įmanomas tik blogai prastame filme ir paduotas girtiems amerikos paaugliams į rankas visas sumanymas eina šuniui ant uodegos.

Galiausiai turime tiesiog blogą, erzinantį filmą, kurio link pyktis kyla dar labiau, nes žinome, jog su tokia idėja buvo galima padaryti super daiktą. +1 tėra nesusipratimas iškilęs dėl nesugebėjimo suvaldyti savo pasakojimą, jei pirma pusė filmo dar žiūrisi tikrai neblogai, antrojoje jau dažnai prunkšite kaip arkliai ar tiesiog numosite ranka. O taip gaila, nes matyti nuoširdžios pastangos ir entuziazmas. Deja, sci-fi rimtas žanras, tad jei nori rimtai atrodyti, reikia ir gerų smegenų, beiGI logikos.
Verta parašyti ketvirtuką, nes kaip jau sakiau, dalis filmo žiūrisi visai neblogai, tačiau iš esmės tai liūdnas nesusipratimas, procese pražudęs puikią įdėją. Bandykite dar kartą.

4/10

No comments: