☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/02/27

DADDY'S LITTLE GIRL

Vėl australai pokštelna neblogą siaubiaką apie mylintį tėvą, kuris netenka mažos dukrelės ir imasi baisaus keršto. Pradžioje nesupratau dar ar čia bus kažkokia įkaitų drama, ar vaiduoklinis siaubas, tačiau nuo vidurio paaiškėjo, kad čia bus vienas tų filmų kur kažką bejėgį žiauriai kankina, o žiūrovas turi viską stebėti. Atsiprašau žinoma už spoilerį, bet kažkaip galvoju jūs turite teisę žinoti, kad filmukas nebus lengvas prieš sėsdami jį žiūrėti... Iš kitos pusės, filmas nėra vien bukas žiaurumo demonstravimas.

Gera vaidyba suformuoja gan aiškiai juntamą dramą ir nuo to siaubams prasidėjus kyla daug minčių. Tarkime ar visada bausmė lygi nusikaltimui, ar kartais nežmoniškas žiaurumas gali būti suprastas ar pateisintas? Prieš įstatymą visi lygūs, tačiau ar įstatymas visada pakankamai lankstus žmogiškoms situacijoms? Ar duodamas atitinkamą atpildą nevirsti tokiu pat niekšu kaip ir tikrasis blogietis? Ir panašiai.
Šeimos drama virsta trileriu, vėliau detektyvu, galiausiai tamsiu siaubiaku. Ir viskas su tuo australietišku akcentuku. Gal ir paprasta, bet smarkokoka.

7/10