☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/12/29

GRAVITY

Prakeiktos žiemos šventės - nei laiko nei pinigų. Visi išsileidę, išsišvaistę, pergėrę, persiėdę, o dar laukia naujų metų sutikimas ir grįžimas į darbus po to, kai norisi jau tiesiog lindėti po kaldra ir žiūrėti filmus. Ne bendrauti ar stengtis daryt kažką kokybiško. Beveik savaitė praėjo nuo tada, kai pažiūrėjau Gravity, bet tik dabar prisėdau kažką parašyti. Man pasisekė, kad šitą džiaugsmą vis dar rodo kine, kažkaip neįprastai ilgai... Tarkime Mačetę nuėmė po pirmų nenusisekusių dienų. Nuostabu ir tai, kad vis dar susirenka pilna salė, rodos tikrai populiarus filmas?

Ir gerai, nes tiesa, kad kino teatre ir ypač 3D jis žiūrisi labai šauniai. Tai vaizdų filmas, kuris žavi ne papasakota istorija, o pritrenkiančiais vaizdiniais, todėl didelis ekranas, trimatis vaizdas na ir aišku kokybiškas garsas čia suvaidina didelį vaidmenį. Pati istorija gana paprasta ir nuspėjama. Kadangi veiksmas vyksta kosmose, automatiškai norisi vadinti filmą fantastiniu, deja šį kart kas taip leptels turbūt biški prašaus - mat apart to, kad veiksmas vyksta ne žemėje, čia nieko labai išgalvoto daugiau ir nėra. Tai trileris, išgyvenimo drama vykstanti atvirame kosmose, tik tiek.

Bene du vieninteliai aktoriai - Džordžas Klūnis ir Sandra Buldog, čia žiūrisi gerai, tinka ir neerzina. Garso takelis gražus ir tinka prie kvapą gniaužiančių mūsų planetos vaizdų. Scenos kai nutinka kažkas negero - įtemptos ir tikrai idomu žiūrėt kaip viskas vyksta ir kuo tai baigsis. Taip pat miela, kad apsieita ir be didelių mokslinių nesamonių, tad galima sakyti, kad kaip kosmosui - filmas realistiškas ir dėl to baugesnis ir dar labiau įtraukiantis.

Žinau, kad daug kas mėgsta šitą filmą ir vadina jį vienu geriausių metų reginių ir t.t. Aš per daug jo neliaupsinsiu. Tai gražus ir geras filmas, neabejotinai vienas malonumas juo pasimėgauti kine. Tačiau, kaip jau sakiau, didžioji dalis jo vertės - vaizdiniuose ir technologijoje. Pats pasakojimas nėra labai sukrečiantis ar intriguojantis, personažai yra mieli ir suprantami, bet ne tokie, apie kurių gyvenimą norėtum žinoti viską ir žiūrėti dar penkioliką tęsinių, tik tam, kad pamatytum kaip jiems kas nors sekėsi. Jei dar bus galimybė pasižiūrėt kine - tikrai verta. Ir ant 3D nebepykstu taip, kaip įprastai varau.

Labiausiai nepatiko pusvalandis šūdinų reklamų einančiu prieš filmą. Vėl teko klausyt kaip debilai juokiasi iš to šūdino Redirected treilerio, kurio visas kietumas keiksmuose ir vulgarybėse. Lietuviams papirkt užtenka, kad porą kart riebiai nusikeiktų, paminėtų Lietuvos vardą ir publika jau garantuota. Na manęs ten salėje nesutiksit. Taip pat žiauriai sunervino naujas X-menų treileris, kur lakstant kažkokiems nesamoningiems komiksiniams frykams groja, tiesiogine to žodžio prasme, pyzdintas soundtrekas iš Sunshine ir The thin red line. Pats apgailėtinėčiausias ir tingiausias muzikinis sprendimas. Nekenčiu kai taip daroma ir tokį filmą galiu sau leist maišyt su šūdais nė nematęs.

8/10



4 comments:

human garbage said...

Aha, tai va dėl ko ,,Auroros" recenzijos taip ir nesulaukiame:)

http://www.youtube.com/watch?v=yk-bLCJz2KA



human garbage said...

Beje, su naujaisiais tave! Daugiau recenzijų (ir videooo,pls), daugiau gero kino, daugiau įkvėpimo.

-kiras- said...

o kur man jį pasižiūrėt gal žinai ? :)

human garbage said...

linkomanija. Arba parašyk į skaipą, susitarsim:)