☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/08/31

CABIN IN THE WOODS

Pavadinimas irgi pasmerkiantis filmą ne už ilgo pasiklysti panašių pavadinimų šiukšlyne, net pirmą kart išgirdus kelia abejonę, 'pala, matęs aš šitą ar ne? ... Ai ne, ten turbūt Within The Woods' ir įkyriai limpa kažkoks Lažojaus bajeris - Cabin in James Woods. Pagal metus šviežiena, plakatas nematytas, pasirodo ir filmas naujas, nematytas, atsiliepimai neblogi.

Nu aš tai pagirų nedalinsiu, gal ir smagus jis yra smarkiai atpalaidavus smegenis, bet per daug kvailystės šį kart net mane supykino. Jei apsirūkai, prisigeri ar kažkaip kitaip atpalaiduoji smegenis iki debilo tai turėtų fainai žiūrėtis: drąsios idėjos, gana originalūs užmojai, smagi išmonė su visais tais fantastiniais padarais ir tykštančiais kraujais. Gal aš per piktas, kad pasidžiaugt, bet tuos gerus dalykėlius man temdė visiškai dauniškas amerikoniškas pateikimas, šūdini ultra-stereotipiniai personažai, humoras dėl humoro ir tas neapleidžiantis jausmas, kad filmas tave laiko durnu.

Nepadėjo nei Siqurney Weaver, nei 'bloga' pabaiga, nei nevykę pokštai. Užmanymas gal ir originalus, tam tikra prasme, bet visvien atrodo kaip rinkinys jau matytų dalykų ir net jei atleist jam už visą jo išsišokėliškumą, vistiek jis pateiktas taip vaikiškai, kad gėda žmogui pasakyt.
Šitas filmas yra pramogėlė ir taip jis ir turėtų būti žiūrimas. Nereikėtų iš jo daryti pavyzdinio siaubo filmo ir atrakcija bus nebloga.

Patiko man kaip jie išleidžia visus tuos padarus, bet ir ten fantazija kažkokia holivudo apribota. Su tuo, kad nieks nemeikina jokio senso, man susitaikyti nesunku, bet jei jau taip varai, kažkiek kitokiu kampu reikėtų viską parodyt. Čia gi kažkokia koledžo komedija su kompiuteriniu krauju, žaisliniais padarais, negražia mįsles menančia merga ir pikta korporacija, kurioje dirba paprasti žmogeliukai. Žiūrimas daiktas, jei norisi kažko lengvo, bet internete sklandančių pagyrų tikrai nenusipelnęs. Geras smaukalas po darbo, kai nieko į galvą dėtis nebesinori, tik dėl to sąlyginio smagumo ir, tarkime, sumanumo vertas krisleliu daugiau nei 'vidutiniškai'. 5/10

3 comments:

etc. said...

https://vimeo.com/46627975
Play Dead (2012) 17min

eik x said...

"atrodo kaip rinkinys jau matytų dalykų "

tai tame ir esmė. O daugiau tai nieko nesupratau iš šitos tavo recenzijos, ką tu čia parašei. Na filmas yra ironiška parodija siaubo filmų ir jų stereotipų, skirtas sukelti šypseną žmonėm, kurie yra matę Evil Dead, bent tris slasherius, nors vieną Hellraiserio dalį,The Ring etc.

Aurim said...

iš esmės, tai pritariu. Tikėjausi kažko gero, visi, net "siaubo gerbėjai", atsiliepė gerai, o čia... vidutinybė.