☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/08/28

ZOMBIE APOCALYPSE, OSOMBIE

Vėl ne itin sąžiningas postas, tačiau taupysiu vietą ir laiką. Šiuos filmus taip patogu sugretinti, kad tikrai jie čia tiks kartu, be to atskirai juos aptarinėti ne tik, kad nematau prasmės, o turbūt ir nesugebėčiau. Tiesiog nežinau ką daug pasakyti ir tai turbūt didžiąja dalimi dėl to, kad nei vieno nei kito nesugebėjau pažiūrėti viso. Jei būčiau iškentęs iki galo, gal ir galėčiau išryškinti daugiau kiekvieno trūkumų, bet dabar man tiesiog gaila savo gyvenimo laiko.

Abu nauji, abu pigūs, holivudo rūsiuose sukurpti filmukai apie zombius. Abu tokie liūdnai nenusisekę, kad belieka skėstelti rankomis. Tai toks graudus variantas, kuomet net gera vaizdo kokybė nė kiek neguodžia ir filmai savyje neturi ... ničnieko. Jie nejuokingi, nekabinantys, nebaugūs, neįdomūs, jie net nepatenka į 'so bad its good' kategoriją. Jų egzistavimas - beprasmiškas, tad žiūrėti juos irgi atrodo beprasmiška.

Zombie Apocalypse matėsi, kad šūdas, bet dar teikė biški vilties. Iškentėjau iki vidurio, tuomet atidėjau kitam kartui. Tų kitų kartų buvo dar du, bet nė karto man taip ir nepavyko jo pabaigti. Tai rinkinys visko kas jau kažkur matyta ir girdėta, tačiau tokie rinkiniai būna ir geri, o čia gero neradau nė kruopelytės.

Osombie gal kiek paviliojo išsišokėlišku treileriu, tačiau čia situacija dar blogesnė. Blogi aktoriai, blogi dialogai, regis-suimprovizuotas siužetas, lėvas kompiuterinis kraujas, na graudu žiūrėti. Tad ilgai ir nežiūrėjau. Šią savaitę dirbu naktine kapinių pamaina, tad savo kelias vampyriškos dienos valandas geriau išmesiu pakaldamas pleistūcha. Gėdą zombių žanrui daro tokie nauji kūrinėliai, po to ir kyla noras jų šalintis, o tada žmonės pražiūri tokius dalykus kaip Dead.


No comments: