☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/03/09

URBAN EXPLORERS

Paskaičiau Slasher recenziją ir nutariau pamėginti. Didmiesčių metro man - labai masinanti tema, ilgai nedvejojęs pats leisčiausi į tokią ekskursiją po užvirintus ir pamirštus tunelius. Be to, panašūs filmai buvo tikrai neblogi, - Creep, Midnigh Meat Train.

Veiksmas šį kart veda į Berlino požemius, kur į nelabai legalią ekskursiją leidžiasi grupelė paauglių. Čia jau iškart suerzina ta prancūzė, kuri šaukiasi bėdos ant kiekvieno kampo ir tas beibifeisas iš paskutinio Hellraiserio, bet kažkaip atrodo dar visai nieko tie tamsūs vaizdai, tai galima kentėt. Nepatinka iš neaiškų kur po žemėm atsirandančios šviesos (ok, suprantu, čia, kad mes matytume kas vyksta).

Prasideda šliaužiojimai po užmūritas pagalbines patalpas, puskvailiai pezalai apie nacius, idomi paauglių akcentų maišalynė: vokietis, amerikonas, venesuelietė, korėjietė ir prancūzė. Šiek tiek erzina per greitas kirpimas tarp kadrų, bet išties nejaukūs tie koridoriai, man trumpo turiuko užtektų ir jau norėčiau nešt iš ten kudašių, tad žiūrisi gana maloniai. Deja jau kai viltys sukyla iki ganėtinai padoraus lygio, - viskas subliukšta kaip senas balionas.

Atsiranda tas psychas bomžas, į kurį žiūrėt aišku visai malonu (nuoširdžiai sukrykštavau kai jis mujavo iš už važiuojančio traukinio, ar kai valėsi dantis su automatiniu dantų šepetuku), bet visa kita sumaunama taip stipriai, kad nežinau nuo ko ir pradėt. Būna geri siaubo filmai, kai jauti, kad veikėjams iš tiesų pyzda, jų situacijoj nieko kito negalėtum padaryti, tada filmas smogia, slegia, smaugia ir t.t. O čia tas atvejis, kai veikėjai daro idiotiškas nesamones, nieks nemeikina jokio senso, veiksmas nerealistiškai tūpas ir galiausiai tik trokšti, kad visi jie greičiau padvėstų.

Reikia dar pripažinti, kad filmas išlaiko įtampą, tačiau čia ji gal net sukeliama ne gerais metodais, o kažkokiu nuolatiniu erzinimu, kai norisi rėkti ant veikėjų, kad jie debilai, ne taip viską daro, nesamonė čia ir panašiai. Liūdna, kad toks potencialas sugadintas negrabiu darbu ir tamsūs tuneliai šį kart atneša tik susierzinimą ir nusivylimą, o ne siaubą ar džiugesį. Minusai nusveria teigiamus aspektus, filmas paprasčiausiai kvailas, tad gal nebent kvailiems žmonėms jis ir gali labai patikti. Man tai panašu į sušiktą dieną su daug žadėjusiu rytu.

4/10

No comments: